Paylaş
Kuveyttürk Faizsiz Sabit Ödemeli Konut Kredisi

KuveytTürk Faizsiz Konut Kredileri için geniş bir ürün yelpazesi sunuyor.  Bunlardan biri de Sabit Ödemeli Konut Finansmanı. Sabit Ödemeli Konut Kredisi olan klasik konut kredisi, ödemelerini balından sonuna kadar sabit bir tutar ile yapmak isteyenlere yönelik hazırlanmış.

Sabit Taksitli, Faizsiz Konut Finansmanı

Kredilendirmenin başından sonuna kadar her ay sabit bir tutarı ödemek suretiyle tamamlanacak borç, aynı zamanda İslâmî sisteme de en uygun model olarak görülüyor.

120 aya kadar taksitlendirme olabilen sistemde konutun %20 tutarını peşin ödemeniz gerekiyor. Sistem, faizsiz bankanın, istediğiniz konutu satın alıp, size belirli vadede ve belirlenmiş taksitlerle satması şeklinde hazırlanmış.

Faizsiz Konut Kredisi için Gereken Evraklar

Banka bu anlaşma için sizden gelir durumunuzu gösteren belgeler ve gerektiğinde kefil de isteyebiliyor. Ayrıca standart evrak olan kimlik belgesi, ikamet belgesi, gerek görülürse adınıza ödenen faturaların örnekler de istenebiliyor. Sözleşme yaparken hayat sigortası şart koşuluyor.

Kuveyttürk bu satışta İslâmî Hukukda yer alan Murabaha sistemi ile satış yöntemini esas aldığını bildiriyor. Finans kurumunun hem bir katılım bankası olması, hem de murabahalı satış yapması, genel olarak İslâmî hassasiyete sahip müşterilerde güven uyandırıyor.

Vadeli alışverişlerinde faize düşmek istemeyenlerin tercihi olabilecek ürünlerden biri olan Sabit Ödemeli Finansman ürünü KuveytTürk Katılım Bankası A.Ş. tarafından sunuluyor. Bu noktada bir uzman görüşüne yer vermenin uygun olacağını düşünüyoruz:

70 çeşidi mevcut olan fâiz, sadece bir nakit borcun daha fazla bir nakit ile geri ödenmesinden ibâret değildir. Fâizin çeşitli türlerini farketmek, belirli bir ilmî altyapı gerektirir. Bu itibarla, faizden çekinen halkımızın, faizsiz bankacılık yapan kuruluşlar ile dahi çalışmadan evvel, yapılacak anlaşma şartlarını aktaracakları fıkıhçılardan konu hakkında bilgi ve yönlendirme almalarında fayda olacaktır. Bu konuda ilerleyen günlerde yayınlanacak Katılım Bankaları Câiz mi Fâiz mi? isimli makalemizi de okumanızı husûsen tavsiye ederiz.

A. Halil AKAR
Mortgage Danışmanınız

KuveytTürk Konut Finansmanı Randevusu

444 0 123

Kuveyt Türk Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız