Paylaş
Türkiye Finans Konut Finansmanı Faizsiz Konut Kredisi

16Türkiye Finans ​Konut Finansmanı, Türkiye Finans ​Katılım Bankası A.Ş. tarafından sunuluyor. Türkiye Finans Konut Finansmanı ürünleri ile tüketicilerin en uygun şartlarda konut sahibi olmalarını hedefliyor. Bu hedefin kriterlerinden biri de sistemin tamamen katılım bankacılığı esaslarına dayanması. Başka bir deyişle, İslâmî ölçülerde bir alışveriş şeklinde gerçekleşmesi.

Türkiye Finans ​Konut Finansmanı Ürünleri

Türkiye Finans Konut Finansmanı ürünlerinin tamamında, konut, banka tarafından satın alınıp üzerine kâr konarak anlaşmalı vade üzerinden tüketiciye satılıyor. Sistemde birden fazla ürün mevcut. Bunlar arasında Artan Ödemeli Konut Finansmanı, Değişken Ödemeli Konut Finansmanı ve Gurbetçilere Konut Finansmanı gibi ürünler de var. Yabancı ülke vatandaşlarının Türkiye’den mütekabiliyet esasına göre konut edinirken kullanabilecekleri bir ürün de yer alıyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı çözümleri, İslâm hukuku gözetilerek şekillendirilmiş. Murabaha sistemi dikkate alınarak hazırlanan finansman ürünlerinde konut öncelikle banka tarafından satın alınıyor. Sözleşme çerçevesinde belirlenen vadelerle tüketiciye satılan konutun ödemelerinin tamamı önceden belirleniyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı Başvuru Belgeleri

Bankaya çeşitli kanallarından ulaşarak yaptığımız görüşmelerde belirtildiğine göre, konut finansmanı için bazı standart evrak talep ediliyor. Bunların dışında gerek görüldüğünde başka belge ve bilgiler de sizden talep edilebiliyor.

  • Nüfus cüzdanı, ehliyet veya pasaport (geçerli kimlik belgesi),
  • Gelir beyanına dair belgeler (maaş bordrosu gibi),
  • Ücretli çalışan kişiler için, maaş bordrosu antetli kağıt ile bildiriliyor ise firmanın imza sirküleri beyanı,
  • Serbest meslek sahipleri ve işletme sahipleri için son yıla ait vergi levhası ve onaylı bilanço, gelir tabloları, mizan, imza sirküleri, kuruluş ve en son ortaklık payını gösteren Ticaret Sicil Gazetesi,
  • Satın alınacak konuta ait kat mülkiyeti veya kat irtifakı tapusu
  • Satın alınacak konuta ait yapı kullanım izin belgesi
  • Banka gerekli gördüğü durumlarda kefil isteme hakkını saklı tutuyor. Bununla birlikte, kefil istenirse, onun için de aynı belgeler talep ediliyor.

Türkiye Finans Konut Finansmanı Başvurusu

444 2 444 – 0850 222 2244

Türkiye Finans Konut Finansmanı Ürünleri

Türkiye Finans Konut Finansmanı Bilgi Sayfası

Türkiye Finans Konut Finansmanı Câiz mi?

İletişim kanallarımızdan gelen soruların çoğunluğunu katılım bankalarının dinen câiz olup olmadığı yönündeki sorular oluşturuyor. Yaptığımız araştırma ve danışmalardan edindiğimiz bilgilere göre temelde dîne uygun olan sistemlere yapılan bazı eklemeler sorun teşkil edebiliyor. Ayrıca kağıt üzerinde dîne uygun olan sisteme adım adım uyulmaması da sorun teşkil edebiliyor. Fâiz çekincesiyle hareket eden halkımız için yaptığımız özel araştırmaları içeren İslâmi Mortgage Makalelerimizi okumanızı tavsiye ediyoruz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız