Paylaş

Fitch Ratings Türkiyenin Kredi Notu 12 Aya Kadar Yükselir DediTürkiye’nin büyümeye bağlı cari açığının kredi notunu olumsuz etkileyeceğini söyleyen Moody’s değerlendirmesi şöyle dursun, Fitch‘ten aksi yönde yorum geldi. Fitch Ratings Finansal Kuruluşlar Araştırma Direktörü James Watson, uzun süredir kredi notu artışı ve yatırım yapılabilir seviyesine çıkarılmayı bekleyen Türkiye’nin kredi görünümünün pozitif olduğunu hatırlattı.

Fitch’in Türkiye Notu BB+

James Watson, Türkiye’nin önümüzdeki 12 ay içerisinde notunun artırılmasının kuvvetle muhtemel olduğuna değinerek, cari açık artışının mutlaka not artışını etkileyeceği anlamına gelmeyeceğini söyledi.

Watson, Türkiye’deki bankaların hem sermaye oranları hem de dayanıklılık bakımından kaliteli göründüğünü ve gelişen piyasalardaki bankalar arasında en iyi performanslardan birine sahip olduklarını da aktardı. Artan kredi hacmi/GSYH oranını değerlendiren Watson, bu yükselişin normal bir süreç olduğunu belirterek, Türkiye’deki bankaların bunu iyi finanse ettiklerini belirtti. Fitch, kredi notunu “BB+”da tutuyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız