Paylaş

Yapı ve Kredi Bankası YKB logosuŞubesiz bankacılık konusundaki atağıyla dikkat çeken Yapı Kredi Bankası ilk defa 1988 yılında para çekimi amacıyla hizmete aldığı ATM’lerde, teknolojinin son imkanlarını kullanarak yepyeni özellikleri hizmete almaya başladı. YKB‘nin Sınırsız bankacılık kanalları ATM, telefon bankacılığı, internet ve mobil bankacılık kanallarından oluşuyor. Havale, yatırım, bağış ve kontör yükleme gibi birçok işlem ATM’ler üzerinden yapılabiliyor.

Bunlarla birlikte Tele24 Plus olarak adlandırılan gelişmiş özellikli ATM’lerden kartlı, kartsız, barkodlu, nakit para yatırma, bireysel kredi, kredi kartı borcu ödeme, fatura ödeme, firma ödemesi birçok hizmet alınabiliyor. Tele24 Plus ile yapılan bireysel kredi ve fatura ödeme işlemleri sonunda madeni para ya da banknot olarak para üstü verilebiliyor. Yapı Kredi Alternatif Dağıtım Kanalları Yönetiminden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Yakup Doğan, Yapı Kredi’nin internet bankacılığının önemini ve potansiyelini ilk kavrayan bankalardan biri olarak, sürekli yaptığı yatırımlarla rakiplerine göre daha ileride olduğunu belirtiyor.

İnternet bankacılığı üzerinden yapılan işlem sayısının 2008’e göre yüzde 26 oranında arttığını belirten Doğan, “İşlem hacmi de yine aynı dönemde yüzde 17 artarak 106 milyar liraya yükseldi. Bankamızda karşılaştırılabilir işlemlerin yüzde 72’si alternatif dağıtım kanallarından” dedi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız