Paylaş
2018 Faizsiz Konut Finansman Oranlarında Haziran Ayı

2018 Faizsiz Konut Finansmanı Oranlarında Haziran Ayı beklentilerle geldi. Mayıs ayında devlet bankalarındaki kar oranlarının güncellenmesi ve yüzde 1 seviyesinin altına çekilmesi piyasada beklenmedik bir etki oluşturdu. Özel bankalar, rekabeti olumsuz etkilediğini iddia ettikleri bu oranlar karşısında önemli bir mukabelede de bulunmadılar. Daha çok, bunun geçici bir kampanya olması umuduyla duruşlarını değiştirmedikleri gözlendi.

Örneklemeli yazımızı okumadan direkt oranlara bakmak için güncel oranlara yer verdiğimiz Faizsiz Konut Kredileri Vade Oranları – Güncel sayfamızı sayfamızı ziyaret edebilirsiniz.

Kâr Payı Oranları ile Fâiz Oranları Yakın

2018 faizsiz konut finansmanı oranları ortalama olarak faizli bankalarla aynı piyasayı paylaşan bir görünüm sergilemeye devam ediyor. Her ne kadar hitap ettikleri kesim İslâmî hassasiyetleri olan “dindar kesim” olsa da kullanılan kâr payı oranları aynı ekonomik sistem içinde bulunulduğunun bir göstergesi. Faizli bankalar dediğimiz konvansiyonel bankaların uyguladığı faiz oranları ile katılım bankası ya da finans kurumu olarak adlandırılan faizsiz bankacılıkta uygulanan kâr payı oranları yakın seviyede seyrediyor.

Ziraat Katılım, Kuveyt Türk, Vakıf Katılım, Türkiye Finans ve Albaraka Türk’ün bulunduğu Türkye’de faaliyeti olan İslâmi Bankacılık oyuncuları, fâizsiz konut kredileri veren kuruluşlar olarak sahnede yer alıyorlar.

2018 Faizsiz Konut Finansmanı Oranlarında Haziran Ayı

4 Haziran 2018 tarihi itibariyle konut finansmanı oranlarını aylık güncellemesini yaptık ve güncel oranlara yer verdiğimiz Faizsiz Konut Kredileri Vade Oranları sayfamıza işledik. Bu sayfayı yer imlerine alarak takip edebilirsiniz. Oranlar güncellendikçe sayfaya da işlenmektedir.

Burada ise oranları bankalara göre bazı kısa örneklerle sizlere sunacağız. Katılım bankalarının uyguladığı sistemin fâizsiz ve helâl olması hususunda tüketici tarafından muhakkak bilinmesi gerekenleri faizsiz bankacılıkta helal olma sorunları hakkındaki yazımızdan inceleyebilirsiniz.

Ziraat Katılım Bankası Haziran 2018 Konut Finansmanı Vade Oranları

2018 Faizsiz Konut Finansmanı Oranlarında Haziran Ayı en düşük oranlarını kullanan bankalardan olan Ziraat Katılım, yüzde 0,98 vade farkı dikkat çekiyor. Konutun 200.000 liralık kısmını vadelendirmek istediğinizde, 120 ay için ayda 2.840 lira civarında bir ödemeniz çıkacak.  Toplam geri ödemeniz 341.000 lira olacak.

İndirimli oranların en az 2018 sonuna kadar devam etmesi bekleniyor.

Vakıf Katılım Bankası Konut Finansmanı Vade Oranları Haziran 2018

Vakıf Katılım da Ziraat Katılım ile aynı oranı kullanıyor. Almak istediğiniz evin 100.000 lirasını vadelendirmek isterseniz, yüzde 0,98 oranla 120 ay için aylık ödemeniz yaklaşık 1.420 lira olacak. Toplam geri ödemeniz 170.500 lira.

Bu arada banka sizden bu finansman için 500 lira tahsis ücreti, 150 lira ipotek tesis ücreti, 650 lira da ekspertiz ücreti isteyecek.

Kuveyt Türk Katılım Konut Finansmanı Vade Oranları Haziran 2018

Son dönemde, bilinen radikalitesinin dışında esnek adımlarıyla dikkat çeken Kuveyt Türk yüzde 1,45 gibi kamu bankalarına nazaran ciddi yüksek bir oranda işlem yapıyor.

Kuveyt Türk aracılığyla bir konut satın almak ve bunun 250.000 lirasını 120 ay vadeye yaymak isterseniz, banka aylık 4.408 lira geri ödeme istiyor. Geri ödeme toplamı ise 529.000 lirayı buluyor. Tabii tahsis ücreti, ipotek tesis bedeli, ekspertiz bedeli gibi ek ücretler bunun dışında.

Türkiye Finans Katılım Konut Finansmanı Vade Oranları Haziran 2018

2018 Faizsiz Konut Finansmanı Oranlarında Haziran Ayı yazımızın yüksek oran kullanan bankalarından biri de Türkiye Finans Katılım Bankası. Türkiye Finans 120 ay vadede 300.000 lira için aylık yüzde 1,35 vade farkı alıyor.  Bu da 300.000 liralık finansman kullanımında aylık 5.063 lira geri ödeme demek olup, toplam ödeme 600.000 lirayı geçiyor.

Türkiye Finans Katılım Bankası konut finansmanı işlemlerinde tahsis ücreti olarak %0,5 değişken bir oranda ücret talep ediliyor. Bu da 300.000 liralık finansman için 1.500 lira demek. İpotek tesis ücreti 150 lira sabit iken, ekspertiz ücreti ise ortalama 525 lira ortalama olarak bilgi veriliyor.

Albaraka Türk Konut Finansmanı Vade Oranları Haziran 2018

Albaraka Türk konut finansmanı oranları da kamu bankalarına göre yüksek.  Banka şu an 150.000 lira için 120 ay vadede 1,44 vade oranı uyguluyor. Bu da aylık 2.634 lira geri ödeme ile toplamda 316 bin liradan fazla ödeme yapmak demek.

Albaraka’da finansmana dair diğer masraflerı da gösden geçirmeyi unutayın.

2018 En Uygun Konut Finansmanı Haziran Ayı

2018 Faizsiz Konut Finansmanı Oranlarında Haziran Ayı değerlendirmesi en uygun konut finansmanı oranlarını da ortaya çıkardı.

Katılım bankalarının ilan ettikleri verilerden yola çıkarak yapılan hesaplamalarda en uygun konut finansmanı veren bankayı tesbit ettik. 2018 Haziran ayı için en ucuz konut finansmanının kamu katılım bankaları olan Ziraat Katılım ve Vakıf Katılım bankalarında olduğunu gördük.

Bununla birlikte, piyasayı canlandırmak üzere indirilen kâr payı oranları sebebiyle oluşan bu neticenin ne zamana kadar geçerli olduğunun bilinmediğini belirtmek gerekir.

Niyetiniz varsa, elinizi çabuk tutun!

Unutmayın;

her zaman güncel olarak takip edebilirsiniz.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız