Paylaş
Ziraat Bankası Konut Kredisi Yüzde 0,98 İndirim

Ziraat Bankası Konut Kredisi yüzde 0,98 ile faiz oranının uzun süredir yüzde 1’in altına düştüğü ilk kampanya oldu. Son 9 senenin zirvesinde seyreden konut kredisi faizleri hakkında beklentiler, geçtiğimiz günlerde Başbakan tarafından verilen müjde ile tüketiciyi heyecanlandırmıştı.

Kamu bankalarının tamamı tarafından yüzde 1 altına inilmesinin beklendiği konut finansmanında şimdilik Ziraat Bankası bu kararını açıkladı. Ziraat Bankası Konut Kredisi yüzde 0,98 faiz oranıyla verilmeye başlandı.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Yüzde 0,98 İndirimi

Ziraat Bankası tarafından gidilen indirim sonucunda tüketiciler 250.000 liralık kredi kullanımında 10 senelik vadede her ay 444 lira daha az taksit odeyecek. 500.000 liralık kredi kullanımında bu rakam 900 liraya yaklaşıyor.

Banka tarafından yapılan açıklamada 500.000 liraya kadar olan konut kredilerinde yüzde 0,98’lik faiz oranının 11.05.2018 tarihinden itibaren geçerli olacağı bildirildi. Kampanyanın sonlanma zamanına değinilmeyen açıklama, uygulamanın hükümet politikalarıyla orantılı bir süre devam edeceğini gösteriyor. Başbakan, konut kredilerinde faizlerin son 9 yılın zirvesinde seyretmesinin ekonominin mevcut durumuna uygun olmadığı gerekçesiyle eleştirmiş ve kamu bankaları aracılığıyla buna müdahale edileceğini belirtmişti.

Ziraat Bankası Konut Kredisi Faiz İndirimi Ne Getirir?

Ziraat Bankasının indirimden önceki faiz oranı 1,12-1,23 arasındayken, piyasada bu oran 1,45-1,50 seviyesine kadar çıkıyor. Ziraat Bankası öncülüğünde gerçekleşen bu indirimin belirli bir süre içinde piyasaya olumlu etki etmesi ve diğer bankalarda da indirimlerin gelmesi bekleniyor. Bunun sebebi, Ziraat Bankasının piyasadaki payının etkileyici rol üstlenecek seviyede olması.

2016-2017 yıllarında konut finansmanındaki büyümenin yaklaşık yüzde 50’si Ziraat Bankası tarafından sağlanırken, 2018 ilk çeyreğinde de durumun değişmediği gözlendi.

Piyasada bekle-gör olarak adlandırılan pozisyondaki tüketicinin bu açıklama sonrası harekete geçmesi beklenirken, uygulamanın piyasayı canlandırması ve yükselen konut stoğunda erime sağlaması ön görülüyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız