Paylaş
Kamu Bankalarından Konut Kredisi İndirimi

Kamu bankalarından konut kredisi İndirimi ile ilgili haberler gelmeye devam ediyor. Dün ilk olarak Ziraat Bankası, 500.000 liraya kadar olan konut kredisinin 10 yıla kadar aylık faiz oranını yüzde 0,98’e indirdiğini açıklamıştı. İndirimin 11 Mayıs 2018’den geçerli olduğu ilan edilmişti. Ardından yeni açıklamalar Şekerbank ve Halkbank tarafından yapıldı.

Kamu Bankalarından Konut Kredisi İndirimi Ne Getiriyor

Şekerbank Konut Kredisi Faiz oranlarını 10 yıla kadar aylık % 0,98’e çektiğini ilan etti.

Halkbank da benzer bir açıklama yaptı. 10 yıla kadar vadeli konut kredisi faiz oranlarında indirime giderek yüzde 0,98 oran uygulayacağını ilan etti.

Böylece 3 kamu bankası konut kredisi güncel faiz oranları için yüzde 1 seviyesinin altında duyuru yapmış oldular. Son yıllarda kademeli olarak artan konut kredisi faiz oranları, 9 yılın zirvesinde yüzde 1,25 ile yüzde 1,45 arasında seyrediyordu. İndirim ile birlikte konut satışlarının artarak konut stoğunda azalma yaşanması, piyasanın ciddi manada hareketlenmesi bekleniyor.

Büyük miktarda avantaj sağlayan ve sonlanma zamanı dile getirilmeyen kampanyaya piyasadaki diğer bankaların nasıl cevap vereceği merak konusu. Kamu bankalarından konut kredisi İndirimi tüketici lehine devasa avantajlar ifade ediyor.

5 Kamu Bankasından Konut Kredisi İndirimi

250.000 liralık bir kredi kullanımında 10 yıllık vade için tüketicinin aylık 450 lira civarında daha az bir taksidi olacağı göz önüne alındığında, toplamda 50.000 liranın üzerinde bir avantaj ortaya çıktığı görülebiliyor. Bunun, piyasanın gidişatını izleyen ve doğru zamanı kollayan tüketiciyi harekete geçireceği düşünülüyor.

Kampanyaya tüm kamu bankalarının katılımı beklenirken, konut kredisi pastasındaki payını küçültmek istemeyecek sektör bankalarının da benzer kampanyalarla oyuna dahil olması kaçınılmaz görünüyor.

Şimdi kazanma sırası tüketicide.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız