Paylaş
Hülya Kefeli - Akbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür YardımcısıAkbank T.A.Ş. yurt dışı ihracat alacakları, çek alacakları ve dövizli havalelere dayalı seküritizasyon programı kapsamında, 300 milyon dolarlık kısmı taze kaynak, 560 milyon dolarlık kısmı mevcut kredilerin yeniden finansmanı olmak üzere, toplamda 860 milyon dolar tutarında bir seküritizasyon işlemi gerçekleştirdi.

Akbank seküritizasyon programı kapsamında son olarak 860 milyon dolarlık kredi işlemi gerçekleştirdi. Kredinin 300 milyon doları taze kaynak, 560 milyon doları ise halihazırdaki kredilerin yeniden finansmanı kapsamında sağlandı.

Bankadan yapılan açıklamada, söz konusu işlem ile 2009’dan bu yana Avrupa, Ortadoğu ve Afrika bölgelerinden yapılan gelecekteki nakit akımlarına dayalı ilk sekuritizasyon kredisinin temin edildiği bildirildi. Açıklamada, ortalama vadesi 5,8 yıl olan 300 milyon dolar tutarındaki yeni kredinin, Standard Chartered, WestLB, Wells Fargo, Avrupa Yatırım Bankası ve International Finance Corporation’dan temin edildiği belirtildi. Akbank Uluslararası Bankacılıktan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Hülya Kefeli, gerçekleştirilen kredi işlemi ile ilgili olarak şunları kaydetti: “300 milyon dolar tutarında ve piyasa koşullarına göre uygun maliyetler ile yeni uzun vadeli kaynak temin ettik. Ayrıca, mevcut seküritizasyon kredilerimizin bir bölümünü yeniden finanse etmek suretiyle maliyetlerde iyileştirme sağladık.”

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız