Paylaş

Yunanistan'da Türk Bankalarının Riski 79 Milyon Dolarİflası kapıda görünen Yunanistan’da uluslararası bankaların özel ve kamu sektöründeki toplam riskinin 183 milyar doları aştığı hesaplanıyor. Türk bankalarının riski ise 79 milyon Amerikan Doları. Fransız bankalarının Yunanistan’da 65 milyar Amerikan Doları riski bulunuyor. ABD ekonomik krizi ve Avrupa mâli krizi ile zor bir dönemden geçen Amerikan ve Avrupa bankalarını, Yunanistan telaşı sarmış durumda.

Mali krizden çıkamadığı için iflasına neredeyse kesin gözüyle bakılan Yunanistan’da uluslararası bankaların sahip olduğu toplam risk 183 milyar doları buluyor. Uluslararası Ödeme Bankası’nın (Bank for International Settlements – BIS) yayımladığı haziran ayı raporuna göre, Yunanistan’ın en büyük kreditörlerinin başında Fransız bankaları geliyor. Fransız bankalarının 2010 yılı sonu itibariyle kamu ve özel sektörü kapsayan toplam Yunanistan riski 65.000.000.000 dolar seviyesinde.

Fransız bankası Credit Agricole’ün 30,6 milyar dolarının riskte olduğu, BNP’nin 7 milyar, Societe Generale’ın ise 8,3 milyar dolarlık kredisi geri dönmeyebilir. Bu sebeple de söz konusu bankaların geçtiğimiz günlerde kredi derecelendirme kuruluşları tarafından notları negatif izlemeye alınmıştı.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız