Paylaş

Federal Tasarruf Mevduatı Siforta Fonu - Federal Deposit Insurance CorporationAmerika Brileşik Devletleri‘nin Federal Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonunu olan FDIC yaptığı bir açıklama ile merkezi Florida Crawfordville ve merkezi Washington Shoreline olan 2 bankaya el koyduğunu duyurdu. Açıklamada 2 bankanın da başka bankalarca devralınacağı belirtildi. ABD‘de sorunlu banka sayısı artmaya devam ederek 829 oldu.

FDIC yaptığı açıklama ile merkezi Florida Crawfordville’de bulunan Wakulla Bank ile merkezi Washington Shoreline olan Shoreline Bank’a el koyduğunu duyurdu. Açıklamada 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle Wakulla Bank’ın 424,1 milyon dolar varlığı ve 386,3 milyon dolar toplam mevduatı bulunduğu, Arkansas’ta Conway merkezli Centennial Bank’ın Wakulla Bank’ın mevduatını üstlenerek 12 şubesini devralacağı belirtildi.

FDIC’nin el koyduğu Shoreline Bank’ın ise 30 Haziran 2010 tarihi itibariyle 104,2 milyon dolar toplam varlığı ve 100,2 milyon dolar toplam mevduatı bulunuyor. Merkezi Los Angeles’ta bulunan GBC International Bank, Shoreline Bank’ın mevduatını üstlenerek ve üç şubesini devralacak.

FDIC’in raporuna göre, sorunlu banka sayısı ikinci çeyrekte ilk çeyreğe göre yüzde 7 artış göstererek 829’a çıktı. Sorunlu bankalar varlıkları ise 403 milyar doları bulmuş oldu. ABD’de geçen yıl da 140 banka kapanmıştı.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız