Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
ÜLKERDaha önce gayrimenkul sektörüne girdiğini Sağlam Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile ilan eden ÜLKER, mortgage bankası olma vasıflarına haiz yani bir oluşm BOYDAKortaklığına girdi. Bilindiği üzere mortgage sisteminin tüketiciyle muhattab olacak finans ayağı ilk etapta mevcut bankalar ve katılım bankalarından oluşacak. Bu kuruluşlara 2 sene sonra bankacılık kabiliyeti bulunan finansman şirketleri ve finansal kiralama kuruluşları dahil olacak. Bu şirketler asgari 20 milyon lira sermayeli olmak zorunda.Türkiye Finans Katılım Bankası, belki de bu anlamda kurulan ilk mortgage bankası oldu.

Birleşen Anadolu Finans ve Family Finans, bugünden itibaren faaliyetlerini Türkiye Finans Katılım Bankası adı altında sürdürecek.

ÜLKER Grubu sözcüsü Metin Yurdagül, 250 milyon YTL ile oluşturulan bankanın, 115 şubesiyle faaliyetlerini yürüteceğini açıkladı. ÜLKER ve BOYDAK gurupları arasında eşitlik ilkesi esasında (% 50 – % 50) gerçekleşen birleşmede hedefin, ulusal sermayenin gelişen dünya koşullarında Türkiye’de gelişme çabalarına katkı sağlamak, uluslararası ölçeğe daha süratli ulaşabilmek ve ilk 10 banka arasına girmek olduğu belirtilmişti.

Türkiye Finans Katılım Bankası’nda Yönetim Kurulu Başkanlığı’na BOYDAK Holding’den Mustafa BOYDAK, Genel Müdürlüğe de Yunus NACAR getirilirken, ÜLKER Gurubu İcra Kurulu Başkanı Murat ÜLKER de Yönetim Kurulu üyesi oldu.

Daha önce Anadolu Family Finans Kurumu olarak adlandırılan yeni oluşum konusunda detaylı açıklamaların daha sonra yapılacağı bildirildi.

 

MORTGAGE BANKASI

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız