Paylaş

2011 yılında emlak vergisinde artış yokMaliye Bakanı Mehmet Şimşek, konut sahiplerine müjde mahiyetinde bir açıklama yaptı. Şimşek tarafından yapılan açıklamaya göre 2011 yılı için emlak vergisine zam yapılmayacak. Bu konuda hazırlanan kararname taslağının başbakanlıuğa gönderildiği ifade ediliyor. Taslağa göre emlak vergi değerlerinde yapılması gereken artık 0 olarak tutuluyor.  Kararname onaylandığında 19 milyon ev sahibinin yüzü gülecek.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, 2011 yılında emlak vergisine tabi değerlerin artırılmayacağı gibi bina maliyet bedellerinde de artış yapılmayacağını açıkladı. Mevcut düzenlemeye göre, emlak vergisine tabi metrekare birim değerlerinin 2011 için yeniden değerleme oranının yarısı kadar (yüzde 3,85) artırılması bekleniyordu.

Bakan Şimşek, emlak vergisine tâbi metrekare birim değerlerinin 2011 yılı için yükseltilmemesine dönük bir kararname taslağının düzenlenerek başbakanlığa gönderildiğini belirtti. Şimşek, Taslakta emlak vergisi mükellefiyeti bulunan taşınmazlara ilişkin, 2011’de ilave emlak vergi yükü doğmaması maksadıyla Emlak Vergisi Kanunu’nun verdiği yetkiye istinaden emlak vergi değerlerinde yapılması gereken artış oranının sıfır olarak tutulduğunu ifade etti. Maliye Bakanı, böylece bu yıl kullanılan metrekare birim değerlerin önümüzdeki yılda aynen uygulanmasının öngörüldüğünü kaydetti.

Taslağın önümüzdeki günlerde Bakanlar Kurulu’nda görüşülerek Resmi Gazetede yayımlanması bekleniyor.

Türkiye’de emlak vergisine tâbi 19 milyon gayrimenkul bulunuyor. Bu gayrimenkuller için emlak vergileri, metrekare birim değerleri ve bina maliyet bedelleri temelinde hesaplanıyor. Bu değerler 4 yılda bir güncellenirken, metrekare birim değerleri her yıl yeniden değerleme oranının yarısı kadar arttırılıyor. Taslağa göre metrekare birim değerinde beklenen yüzde 3,85’lik artıştan da emlak vergisi hesabında vazgeçiliyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız