Paylaş

Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün 2B Tasarısına DeğindiSanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün açıkladı: 2B tasarısı Ocak 2011’de meclise getirilecek. Orman vasfını yitirmiş yaklaşık 500.000 hektarlık araziyi kapayan ve uzun süredir beklentilerde olan 2B yasası bakanın açıklamasına göre Ocak ayında meclise getiriliyor. Düzenleme ile milyonlarca kişinin mülkiyet sorununun çözülmesi bekleniyor.

Meclis, orman vasfını yitirmiş yaklaşık 500 bin hektarlık 2B arazisinin satışına ilişkin tasarı için Ocak 2011’de gündem belirleyecek. Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün konuya ilişkin yaptığı açıklamada “Düzenlemenin çoktan yaşama geçmesi gerekirdi. Kadastro çalışmaları tamamlandı, değerleme çalışmaları tamamlanacak. Milyonlarca kişinin mülkiyet sorunu çözülecek” dedi. Bakan 2B arazilerine ilişkin yasayı geçen dönem gündeme getirdiklerine değinirken, o dönem tartışmaların başka alana kaydığını kaydetti.

Düzenlemenin, üzerinde köyler, kasabalar kurulmuş ve bir daha da orman vasfı kazandırılması mümkün olmayan arazileri içerdiğine değinen Ergün “Üzerlerinde bir takım ekonomik değerler oluşmuş. Yanlış iş yapılmış. Ancak kamu da on yıllardır bütün bu olanlara göz yummuş. Geriye sadece insanların mülkiyet sahibi olması ve bu haklarını çocuklarına miras olarak bırakma hakkı kalmış. İnsanlar bunu istiyor” şeklinde konuştu. Düzenleme ile milyonlarca kişinin mülkiyet sorunun çözüleceğine de değinen Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, “Bir bedel karşılığı verilecek. Kadastro çalışması yapıldı. Kimin binası hangi parselde, değer tespit çalışması ardından da satış yapılacak. Ekonomik nedenlerle vatandaşların bunu peşin parayla alması zor görünüyor. Ancak peşin ödemede indirim yapılabilir” dedi.

Yapılan açıklamaya göre düzenleme çerçevesinde hak sahipleri dilerse tayin edilen bedeli peşin ödeyebilecek ya da kanuni faiziyle 5 yıl taksitlendirebilecek. Tasarı Ocak ayında meclise gönderildikten sonra gündeme alınacağı görüşme takvimi belirlenecek.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız