Paylaş

Konut Kredisi Bataginda İlk Sıradaki Düzce Tüm Krediler Batağında DördüncüÖdenmeyen konut kredileri batağında 81 il genelinde Düzce ilk sırada bulunuyor. İlk 5’te Düzce’nin ardından sırasıyla Muğla, Aydın, Şırnak ve Sakarya geliyor. Üretim ve planlı ticaretin olmamasına bağlanan kredi batağında Düzce ekonomisine Organize Sanayi ve teşvik kanununlarının pek faydalı olmadığını söylemek mümkün. Kredi batakları genelde gerçek olmayan satışlar sonunda geliyor.

Genelde ticari çıkmazda olanlar tarafından yönelinen yöntemde, olumsuz sicil sahibi tüccar, bankasından istediği şekilde kredi temin edemeyince evini satış gösterip alıcı kimsenin üzerinden mortgage konut kredisi kullanıyor. Bu şekilde nakit ihtiyacını kredilendiren tüketici, sıkıntısını o dönem için atlatıyor. Ancak gerçek bir kaynak yaratılmadığı için ödenemeyen kredi taksitleri ile durum kredi batağına dönüşüyor.

Tüm Krediler Batağında Iğdır Başı Çekiyor, Düzce 4.

Tüm krediler bazındaki istatistiklere baktığımızda ise profil değişiyor. Tüm krediler batağında ilk sırada Iğdır bulunurken, ikinci sırada Diyarbakır ve 3. sırada Denizli bulunuyor. Düzce, Artvin ve Kayseri ise dördüncü sırayı paylaşıyorlar.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız