Paylaş

Ağaoğlu Enerji GrubuAğaoğlu Enerji Grubu Gürcistan ile dünyaya açıldı. Ağaoğlu Şirketler Grubunun enerji kolu Ağaoğlu Enerji Grubu, Gürcistan’da yapacağı yıllık 277.000.000 kilovat saatlik elektrik üretim kapasiteli 3 HES projesi için imza attı. Gürcistan’ın Paravani Nehri üzerinde kurulacak olan 3 Hidroelektrik Santrali için düzenlenen imza töreni, Ali Ağaoğlu ile birlikte Gürcistan Enerji Bakanı ve Acaristan Cumhurbaşkanının da katılımıyla gerçekleşti.

Ağaoğlu Şirketler Grubu, Enerji sektöründe yurtdışına Gürcistan’da yapacağı 3 HES’in anlaşmasını imzalayarak adım attı. Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Gürcistan Enerji Bakanı Alexander Khetaguri ve Acaristan Özerk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Levan Vrashalomidze’nin katılımıyla gerçekleştirilen imza töreninde, Ağaoğlu Enerji Grubunun Gürcistan’ın Paravani Nehri üzerinde inşa edeceği 3 HES için anlaşmalar imza altına alındı.

Ali Ağaoğlu - Ağaoğlu Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı

Ağaoğlu Enerji Grubu Gürcistan’da 3 HES Yapıyor

Gürcistan’da inşa edilecek 3 HES projesinin  yapımına 2012’de başlanacak. Gürcistan’daki Paravani Nehri üzerinde yer alan, Arakali, Abuli ve Akhalkalaki projelerinin  öngörülen işletmeye geçiş tarihi ise 2014. Yaklaşık 75.000 konutun enerji ihtiyacını  karşılayacak olan santraller yılda 277 milyon kWh enerji üretecek. İmzalanan protokole göre üretilen enerji yılın 3 ayı Gürcistan’da kullanılırken kalan 9 ayda Türkiye’ye aktarılacak.

Üretilecek olan enerji Aralık, Ocak ve Şubat aylarında Gürcistan’da tüketilirken diğer aylarda Türkiye’ye aktarılacak. Ağaoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Ali Ağaoğlu, Londra projesi ile konutta  yurtdışına açıldıklarını hatırlatarak, “Türkiye’de yaptığımız enerji yatırımlarının ardından Gürcistan projemizle  birlikte enerji alanında da yurtdışına açılmış olduk” dedi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız