Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
ŞAHİNLER HoldingTürkiye’deki yatırımlarının dışında Avrupa’daki 300 kadar mağazası, Çin’le kıyasıya rekabet eden üretim tesisleri ile tekstil sektörünün önemli isimlerinden Şahinler Holding de inşaat sektörüne girdi. 2006 yılı için 500 milyon dolar yatırım planlayan ŞAHİNLER ilk olarak Beylikdüzü’ndeki arsalarına 700 konutlu bir site ve alışveriş merkezi kuracak.

Gayrimenkul son dönemin en karlı yatırım alanlarından biri olarak öne çıkınca, bulunduğu sektörden farklı bir alanda faaliyet göstermek isteyen ya da elindeki arsa ve arazileri karlı bir yatırıma dönüştürmeyi amaçlayan işadamları ve şirketler de fırsatı kaçırmamak için harekete geçti. Bu konudaki son örnek, yurt içinde ve yurt dışında tekstil sektörüne yaptığı yatırımlarla tanınan Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin oldu.
Kemal Şahin de esen rüzgara kapıldı ve Türkiye’deki büyüme planlarına konut sektörünü de dahil etti. İlk etapta var olan arsalarını değerlendirecek olan Şahinler Holding bu kapsamda öncelikle Beylikdüzü’nde bir site kuracak. 2006 yılı içinde konut sektörüne yaklaşık 500 milyon dolarlık yatırım yapmayı planladıklarını kaydeden Şahin, bu yatırımın 350 milyon dolarlık kısmının Beylikdüzü’nde yapılacak 700 konut ve alışveriş merkezi için gerçekleştirileceğini söyledi.

Son yıllarda Türkiye’de büyümeyi sağlayacak sektörlerin başında inşaat sektörünün geldiğini vurgulayan Kemal Şahin, böylece var olan arsalarını konut yatırımları ile değerlendireceklerini anlattı. Beylikdüzü’nün merkezinde inşa edecekleri konutlarla yeni bir Bahçeşehir konsepti oluşturacaklarını kaydeden Şahin, "Konut yatırımı ile birlikte alışveriş merkezi yatırımımız da var. Konut ve alışveriş merkezi birbirini tamamlayan projeler olacak. Emlak yatırımlarımız bununla sınırlı kalmayacak. Büyükçekmece ve Avcılar’da arsalarımız var. Bunlardan biri otel ve alışveriş merkezi olabilir. Başka birinde bahçeli villalar planlıyoruz" diye konuştu.
KAYNAK – SEVGİ SAYAR / REFERANS

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız