Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Türkiye Müteahhitler Birliği Başkanı Erdal Eren, 2004 yılının son çeyreğinden itibaren nispi bir canlanma dönemine giren inşaat sektörünün, 2005 yılının Ocak-Eylül döneminde yüzde 19.7 büyüdüğünü


söyledi. Erdal Eren, inşaat alanında mevcut büyümeyi sağlayan bir numaralı faktörün konut sektöründeki canlanma olduğunu belirterek, bu canlanmanın son zamanlarda bankaların sunduğu düşük faizli ve uzun vadeli konut kredilerinin bireysel tasarrufları konut sektörüne yöneltmesinden kaynaklandığını söyledi.
Büyüme kura ve faize duyarlı

2005’te tahsis edilen bireysel konut kredilerinin 2004’e göre yüzde 200 arttığına dikkat çeken Eren, 2005 Ocak-Eylül döneminde satılan emlak sayısında geçen yıla göre yüzde 15.3lük artış olduğunu kaydetti. Eren, bu dönemde İstanbul, Ankara ve İzmir başta olmak üzere 15 büyük ilde toplam değeri 21.6 milyar YTL’ye ulaşan 571 bin 695 adet konut satıldığını ifade ederek, şöyle konuştu:
"Konut sahipliğine ilişkin harcamalar, geçen yıla göre cari fiyatlarla yüzde 21.4 artmıştır. 2004 yılının son çeyreğinden itibaren nispi bir canlanma sürecine giren inşaat sektörü, 2005’in Ocak-Eylül döneminde yüzde 19.7 büyüdü. Yüksek büyüme performansını gösteren inşaat, ekonomik büyümeye en büyük katkıyı sağlayan bir numaralı sektör olmuştur. Hükümetin mortgage sistemi gibi inşaat sektörünü canlandıracak ek araçları uygulamaya hazırlanması, sektörün potansiyelinden yararlanmak kararlılığının göstergesi olarak memnuniyet vericidir”

08.01.2006

MORTGAGE BANKASI

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız