Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

ÜLKER ve BOYDAK. İki grubun yarı yarıya ortak olduğu yeni şirketin yönetim kurulu başkanlığına Mustafa Boydak getirilirken, genel müdürlük görevini Yunus Nacar yapacak. Şirket unvanındaki ‘Türkiye’ ibaresi için Bakanlar Kurulu ve Cumhurbaşkanlığı’ndan onay alındığını belirten Mustafa Boydak, hedeflerini ise şu sözlerle özetledi:

 “Bankacılıkta ilk 3’e girmeyi planlıyoruz. Türkiye genelinde şube sayımız 2006 içinde 108’den 125’e çıkacak. Birleşme kararını bu ivmeye hız kazandırmak ve daha güçlü bir yön çizmek için aldık. Çünkü amacımız 1+1 eşittir 3 yapmak. Misyonumuz, Türkiye’den aldığını yine Türkiye’ye vermek olacaktır.’’ Fon büyüklüğü ile katılım bankaları arasında yüzde 31’lik pay ile lider konuma yükselen Türkiye Finans Katılım Bankası, özel sermayeli bankalar sıralamasında özsermaye açısından 11., aktif büyüklükte 12. banka haline geldi.

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın tanıtım toplantısında konuşan Mustafa Boydak, ortaklık kararı almalarında ekonomideki istikrar ortamının etkili olduğunu belirterek, Bankalar Kanunu’nda yapılan değişiklikle Özel Finans Kurumları’nın ‘katılım bankası’ statüsüne kavuşmasının faizsiz bankacılığa önemli bir ivme kazandırdığını kaydetti. Türkiye Finans Genel Müdürü Yunus Nacar da birleşme işlemlerinin 6 ay sürdüğü bilgisini verirken, bu süre zarfında logo ve isim üzerinde çalıştıklarını dile getirdi. “6 aydır bir gelin gibi süslediğimiz bu kurumun bugün duvağını açarak sizlere gösteriyoruz.” diyen Nacar, yurtiçindeki büyüme kadar yurtdışında da hızlı bir büyüme içinde olacaklarını ifade etti. Şirketi 2007’de halka açmayı planladıklarına işaret eden Nacar, şube sayısının artmasına paralel olarak personel sayısının da bin 800’den 2 bin 150’ye çıkacağını bildirdi. Türkiye Finans’ın 665 bin müşterisi bulunuyor. Nacar sözlerine şöyle devam etti: “Bizden kredi kullanan 45 bin müşterimiz var. Amacımız topladığımız fonlarda yüzde 50 artış sağlamak. Mortgage ile birlikte müşterilerimize kira öder gibi ev sahibi olma hizmeti de vereceğiz.”

Türkiye Finans Katılım Bankası’nın logosunda, ülkenin dört bir yanından toplanan tasarruflar dört damla ile sembolize edildi. Logonun ortasındaki kare şekli ise havuz olarak adlandırıldı. Genel Müdür Nacar, “Havuzda biriken damlalar yine Türkiye’nin kalkınması için kullanılacak.” dedi. Yönetim Kurulu Başkan yardımcılığını Murat Ülker’in yaptığı Türkiye Finans’ın diğer yönetim kurulu üyeleri ise şu isimlerden oluştu: Hacı Boydak, Yusuf Boydak, Memduh Boydak, Ali Doğan, Atilla Kurama, İlhan İmik ve Yunus Nacar. Kâr/zarar ortaklığı prensibiyle hareket eden Türkiye Finans, kurumsal ve bireysel fon kullandırmanın yanı sıra müşterilerine diğer bankacılık hizmetlerini de sunuyor.
HABER – İSA SEZEN / ZAMAN

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız