Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Türkiye Finans Katılım Bankası Ankara’daki tanıtımını düzenlediği kokteyle gerçekleştirdi. Anadolu Finans ve Family Finans birleşmesiyle oluşan Türkiye Finans Katılım Bankası’nın Ankara Sheraton Otel’deki tanıtımına Milli Eğitim Bakanı Çelik’in yanı sıra çok sayıda üst düzey bürokrat ve milletvekili katıldı.

Bakan Çelik, programda yaptığı konuşmada, yabancı ortak aramanın moda olduğu ortamda, Türkiye’nin iki saygın ailesi Boydak ve Ülker gruplarının, hiç bir zorlayıcı şart olmadan biraraya gelmelerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, iki yerli sermayenin birleşmesinin önemine işaret etti. İki finans kurumunun önceki isimlerine atıfta bulunan Çelik, Anadolu Finans ile Family Finans’ın birleşmesinde ‘Anadolu Ailesi’ adının ortaya çıktığını bunun iki büyük ailenin birleşmesini gösterdiğini söyledi.

Türkiye Finans Katılım Bankası yeni ambleminde yer alan su damlalarına dikkat çeken Çelik, su damlasının taşları, mermerleri deldiğine işaret ederek, "Granitleri delen aslında su damlasından ziyade onun sürekli aynı noktaya düşmesidir. Oradaki istikrardır onları delen. Yoksa siz alt ayda bir o kayalara tonlarca su dökseniz o neticeyi alamazsınız. Dolasıyla atalarımız damlaya damlaya göl olur, aka aka sel olur demiş. Böyle bir konuma gelmeleri bizler için gerçekten sevindirici, mutluluk vericidir" dedi.

Boydak ailesini, mobilyalarıyla, kablolarıyla değil yaptığı okullarıyla tanıdığını, Ülker ailesini ise imza attıkları sosyal, kültürel ve eğitim projelerine verdikleri destekleriyle bildiğini kaydeden Çelik, "Daha büyük projelere imza atacaklarına inanıyorum. Türkiye Finans Katılım Bankası zenginleştikçe, ben zenginleşeceğim, biz zenginleşeceğiz" diye konuştu.

Boydak: Yeni yapı, yurtdışına açılmayı da kolaylaştıracak

Türkiye Finans Katılım Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Boydak ise, Boydak ve Ülker ailelerinin hiçbir uzman kuruluşun desteğinin almaksızın kısa bir görüşmede gönüllü olarak birleşme kararı aldıklarını ve bunun Türkiye’de ilk kez gerçekleştiren kurumlar olduklarına dikkat çekti.

Türkiye’nin kaynaklarını Türkiye için kullanmak üzere yola çıktıklarını bunuda amblemlerinde su damlarının havuza birikmesiyle anlattıklarını kaydeden Boydak, "Türkiye bir dönüşüm yaşıyor. Bu dönemde uluslararası rekabete hazır olmak çok önemli. Yeni yapı, yurtdışına açılmayı da kolaylaştıracak. Gelinen noktada Türkiye’yi 1 trilyon dolarlık gelir ve dünyanın ilk 10 ekonomisinden biri hale getirmek için hepimize görevler düşüyor." diye konuştu.

Nacar: Türkiye Finans Katılım Bankası’nın fon büyüklüğü 2 milyar dolara ulaştı

Türkiye Finans Katılım Bankası Genel Müdürü Yunus Nacar da, Anadolu Finans ile Family Finans’ın birleşme sonrasında yeni kurulan Türkiye Finans Katılım Bankası’nın fon büyüklüğünün 2 milyar dolara ulaştığını, böylelikle yeni bankanın sermaye büyüklüğü ile Türkiye’nin 11. aktif büyüklüğü ile de 12. büyük bankası konumuna geldiğini söyledi.

Türkiye Finans Katılım Bankası’nı 2007 yılında halka açmayı planladıklarını belirten Nacar, "Yeni bankamız fon büyüklüğü açısından katılım bankaları arasında lider konuma gelmiştir. Bankamız, bireysel tüketicinin yanı sıra özellikle KOBİ’ler başta olmak üzere, işini geliştirmek ve büyütmek isteyen herkese kapılarını açık tutacaktır" şeklinde konuştu.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız