Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Adnan İğnebekçili: Konut fiyatları 2005 yılında dolar bazında yüzde 40 arttı. Sebep

yapı ürünlerinin fiyatları değil.


Konut fiyatlarında 2005 yılında dolar bazında gerçekleşen yüzde 40’lık artışı eleştiren Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu Başkanı Adnan İğnebekçili, artışa gerekçe olarak yapı ürünlerinin gösterilemeyeceğini açıkladı. İğnebekçili, inşaatın temel girdilerinden olan hazır betonun hala 2004 fiyatları ile satıldığını belirtirken, çimentoda da fiyatların yüzde 16 arttığı kabul edilse bile bunun konut fiyatlarındaki artışı açıklayamayacağını dile getirdi.

İnşaat malzemeleri üreticilerinin yer aldığı 4 birlik ve bir dernekten oluşan Yapı Ürünleri Üreticileri Federasyonu, 2. Genel Kurul toplantısını cuma günü İstanbul’da gerçekleştirdi. Toplantı sonrası basın mensupları ile Hyatt Regency Oteli’nde bir araya gelen Federasyon üyeleri, 2006 yılı hareket planlarında inşaat sektöründeki denetim sorununun öncelikli olarak yer aldığını açıkladılar.


İğnebekçili, yapı denetçilerinin mali sorumluluğunun olmamasını eksiklik olarak değerlendirirken, "Denetimcinin sorumluluk hissetmemesi, denetimsizliği beraberinde getiriyor. Denetim eksikliği teknikte ve usulde yetersizlik anlamına gelir ki bu da mortgage sistemiyle birlikte artan inşaatlarda ciddi bir emniyet riski oluşturur" dedi. İğnebekçili mali sorumluluğun denetim olgusuna eklenmesi konusunda sivil toplum örgütleri, bankalar ve gayrimenkul yatırım ortaklıkları ile güç birliği yapacaklarını açıkladı.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız