Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Altın Borsa Yatırım Fonu projesinin yakın zamanda tamamlanması ile birlikte, dünyada sadece 4 tane bulunan Altın Borsa Yatırım Fonları’na 5.’sinin eklenmesi planlanıyor.


Finansbank Türkiye’nin İlk Altın Borsa Yatırım Fonu’nu kuruyor.

Finansbank tarafından yapılan açıklamaya göre, İstanbul Altın Borsası ve Takasbank’ın da desteğiyle uzun zamandır üzerinde çalışılan ve Türkiye’nin ilk Altın Borsa Yatırım Fonu olacak olan, İstanbul Gold Altın Borsa Yatırım Fonu projesinin yakın zamanda tamamlanması ile birlikte, dünyada sadece 4 tane bulunan Altın Borsa Yatırım Fonları’na 5.’sinin eklenmesi planlanıyor. Bu fon sayesinde yatırımcıların, 1 gram altın satın almak için 1 pay İstanbul Gold almaları yeterli olacak.

İstanbul Altın Borsası Başkanı Vahdettin Ertaş altın ticaretinde dünyanın önemli merkezlerinden olan Türkiye’nin bu projenin hayata geçmesi ile birlikte bölgesinde bir ilki hayata geçireceğini ve kıymetli madenlere dayalı bir sermaye piyasası aracının ilk defa yatırımcılara sunulacağını belirtti. Ertaş, ‘Bu proje ile birlikte Türkiye’nin altın fiyatlarının belirlenmesinde önemli bir konuma gelecek, yerli ve yabancı yatırımcılar için altına yatırım yapmak artık çok daha kolay ve düşük maliyetle gerçekleşecek, sermaye piyasaları ile kıymetli madenler piyasaları arasındaki entegrasyon sağlanarak İstanbul’un finansal merkez olması yolunda önemli bir adım atılmış olacak’ şeklinde sözlerini sürdürdü.

Bu yeni ürünün önemini, ‘İstanbul Altın Borsası ve diğer ilgili kurumlar ile yakın işbirliği içerisinde geliştirilen proje sayesinde -daha önce Dow Jones İstanbul 20 Borsa Yatırım Fonu’nda olduğu gibi- uluslararası standartların en üst seviyede uygulandığı bir ürün yatırımcılara sunulmuş olacak.’ sözleriyle dile getiren Finansbank Murahhas Azası Ömer Aras, yakın bir gelecekte, yüksek teknolojiye dayalı yeni uluslararası ürünleri, yatırımcılara sunmak amacıyla çalıştıklarını belirtti. Türkiye’nin yükselen değer olarak hızla ön plana çıktığı bir dönemde, yatırımcılara yepyeni bir yatırım alternatifi sunacak olan Altın Borsa Yatırım Fonu, Türkiye’ye çok farklı nitelikte yatırımcıların odaklanmasının yolunu da açacak. Altın Borsa

Yatırım Fonu sayesinde yatırımcılar:

– Altını, aynı hisse senedi gibi fon payları şeklinde İMKB’de alıp-satabilecekler,

– Altının getirisine bire bir ortak olabilecekler,

– İMKB’de yapılacak tek işlemle altın alıp-satabilecekler,

– Satın almış oldukları Altın Borsa Yatırım Fonu payları Takasbank güvencesinde saklanacağı için altını saklama ve güvence sorunlarından kurtulmuş olacaklar,

– Risk dağılımını daha rahat uygulayabilecekler

– Kurumsal yatırımcılar altının performansına yatırım yapabilecek.

Finans Portföy Yönetimi A.Ş., fonun 2006 yılının ilk yarısı içerisinde İMKB’de işlem görmesini hedefliyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız