Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
The Wall Street Journal gazetesi, Türkiye'de, büyüyen ekonominin, büyük alışveriş merkezleri başta olmak üzere, emlak sektörüne yapılacak yatırımları artıracağını bildirdi.

The Wall Street Journal Gazetesinin haberinde, Türkiye'nin, düzelen ekonomik durumu, siyasi istikrarı ve potansiyel AB üyesi olmasının yanı sıra genç nüfusu ile artan tüketici talebinin emlak sektörüne yatırım açısından önemli unsurlar olduğu vurgulandı.

Gazetenin haberinde, AB'de Gayri Safi Yurtiçi Hasıla'nın (GSYH) ortalama yüzde 2,4 oranında büyümesine rağmen, Türkiye'nin bu yıl, GSYH temelinde büyüme oranının yüzde 6,4 oranında olmasının beklendiği kaydedildi.

Haberde, Türkiye'nin emlak sektörünün yerli ve yabancı yatırımcılar açısından cazibesinin daha da artacağı ifade edildi.

The Wall Street Journal gazetesinin haberinde, geçen yıl, emlak sektöründeki işlem hacminin 1,1 milyar dolar olduğu belirtilirken, bu yıl emlak sektöründe 4 milyar dolarlık bir işlem hacmi beklendiği vurgulandı.

Türkiye'ye, son yıllarda, perakende sektörüne önemli oranda yatırım yapıldığı belirtilen haberde, bu yatırımların katlanarak devam edeceği ifade edildi.

Haberde, Türkiye'de tüketim talebinin artması nedeniyle büyük alışveriş merkezi yatırımlarının artış gösterdiği ve başta İstanbul olmak üzere Ankara, İzmir, Antalya, Denizli, Muğla ve diğer bölgelere de alışveriş merkezi yatırımlarının sırada beklediği kaydedildi.

Gazetenin haberinde, İstanbul'a, önümüzdeki beş yıl içinde 45 yeni büyük alışveriş merkezinin yapılmasının planlandığı vurgulandı.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız