Paylaş
TEB UCB Mortgage DanışmanlıkAvrupa'nın en büyük mortgage şirketi UCB, Türkiye'ye geldi. TEB UCB Mortgage Danışmanlık emlakçılarla birlikte kişiye özel kredi verecek

İpotekli konut finansmanı sisteminin (mortgage) yasalaşmasının ardından uluslararası mortgage danışmanlık şirketleri de Türkiye'ye gelmeye başladı. Avrupa'nın en büyük bankası BNP Paribas ortağı olduğu TEB çatısı altında 'TEB UCB Mortgage Danışmanlığı' adıyla Türkiye'de faaliyete başladı. TEB Genel Müdür Yardımcısı Cemal Kişmir, yeni şirketin 70 mortgage uzmanıyla faaliyet göstereceğini belirterek, "Uzmanlarımız Türkiye genelindeki 3 bin 500 emlak ofisi ile birlikte çalışacak. Yani dolaylı olarak 3 bin 500 şubemiz olacak" dedi.

BNP Paribas'nın sahibi olduğu, Avrupa'nın mortgage alanında lider şirketlerinden UCB'nin Başkan Yardımcısı Bernard Michel, "TEB ile gerçekleştirdiğimiz başarı hikâyesini konut finansmanında da göstereceğiz" diye konuştu.

18 çeşit mortgage verecekler
TEB UCB Mortgage Danışmanlığı'nın genel müdürü Michel Thebault da üç yıl içinde Türkiye'nin dört önemli bölgesinde 10 şube açmayı planladıklarını açıkladı. Ev almak isteyen müşterinin emlak ofisine gittiğinde mortgage uzmanıyla birlikte karar verebileceğini anlatan Thebault, uzmanların da şubelerine gidip işlemleri kendilerinin tamamlayacağını söyledi.

Üç yılda 1 milyar YTL'lik kredi kullandırmak istediklerini anlatan Thebault, "Önce iç piyasaya odaklanacağız. Ancak yabancılar Türkiye'den mülk alabileceği gibi Türklerin de yurtdışından konut alımına yardımcı olacağız. Bankalardan farkımız bu konuda uzman olmamız ve 18 ceşit mortgage verebilmemiz. Bu hafta büyük emlak zincirleriyle görüşmelere başlıyoruz" dedi.

İşsiz kalanın taksitini 6 ay ödeyecek
Bu yıl konut kredilerinin 22 milyar YTL'ye ulaşacağını ifade eden Michel Thebault şöyle konuştu: "Bu yıl seçimler nedeniyle mortgage ile sadece tanışma yılı olacak. Ancak Türkiye'de 2010 yılına kadar mortgage kredi hacmi üç kat artışla 60 milyar YTL'ye ulaşacak."

Mortgage'ın şimdilik sadece orta üst sınıfa yarayacağını söyleyen Cemal Kişmir şirketle beraber işsizlik sigortasını da uygulamaya soktuklarını açıkladı. Cemal Kişmir'in verdiği bilgiye göre işsizlik sigortası konut alan müşteri işsiz kaldığında altı ay boyunca taksitleri ödüyor. Ancak bunun için bankanın belirlediği oranda komisyon alınıyor.

HABER – RADİKAL

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız