Paylaş
Mehmet Bostan Görevden Alındı

TVF Yönetim Kurulu Başkanı Görevden Alındı

Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı.

Önemli kamu varlıklarının değerlerinde artış sağlamak, sermaye piyasalarına araç çeşitliliği ve derinliği oluşturmak, katılım finansmanı için uygun varlıkların gelişmesini desteklemek, yeni yatırımlara sermaye sağlamak, daha fazla dış yatırımcı çekmek, stratejik öneme haiz sektörlerin gelişmesinde ve yüksek ölçekli yatırımlarda iştirakçi olmak, ekonomik büyümeye katkı sağlamak amaçlarıyla kurulan Türkiye Varlık Fonu’nun Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Bostan görevden alındı.

Ekonomik büyüme araçlarından biri olarak kurulduğundan bu yana çeşitli spekülasyonların odağı olan TVF, son aylarda ciddi suçlamaların baskısı altındaydı.

Geçici Başkan Himmet Karadağ

Konu hakkında bir konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, TVF’nun Başbakanlığa bağlı bir kuruluş olduğunu, ancak meseleyi Başbakanla birlikte istişare ettiklerini, varlık fonunun istenen ara hedeflere istenen vakitlerde ulaşamadığını ve yeniden organize edilmesi gerektiğini ifade etti.

Türkiye Varlık Fonu Başkanlığına geçici olarak TVF Yönetim Kurulu Üyesi ve Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı olan Himmet Karadağ vekâleten atandı ve TVF yöneim sayfasında bugün “Başkan Vekili” olarak yer aldı.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız