Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Mortgage rüzgarı, yılsonu kota kaygılarıyla birleşince, otomobilde tüketici lehine kampanyalarda son dönem hareketliliği var. Herkes farklı sektörlere mortgage etkisi konusunda yorumlar yapadursun, otomotiv sektörü, artan konut kredi kullanımından belki de en çok etkilenen sektör. Buna bir de distribitörlerin yıllık kotalarını doldurma kaygıları eklenince, bakın Ufuk SANDIK rekabette son durumu nasıl resmetmiş.

Otomobilde kampanya devrimi. 24 aya 0 faiz veren de var; 8 bin YTL’yi bulan indirim de… Ayda 607 Euro’ya Jaguar bile var…

Artık lüks otomobil satın almak rüya değil
Kampanyalarla lüks otomobil satın almak rüya olmaktan çıktı. Fiyatları 100 bin Euro’yu bulan lüks otomobil ve lüks 4×4 araçlara düşük taksitlerle sahip olmak mümkün.

Aralık ayı otomobil satın almak isteyenlere önemli fırsatlar sunuyor. Ellerindeki stokları eritmek ve yıl sonu satış hedeflerini tutturmak isteyen otomobil firmaları, birbiri ardına cazip kampanyalar düzenliyor. Kampanyalarda 8 milyara kadar peşin alım indirimleri, 24 aya kadar 0 faiz uygulanırken lüks otomobilve lüks 4×4’lere de artık düşük aylık taksitlerle ulaşmak mümkün. Fiyatları 40 bin Euro ile 100 bin Euro arasındaki bu lüks araçlar 400-1000 Euro’luk taksitlerle satın alınabiliyor. Hatta bazı markalarda ödemeye 3 ay sonra başlanıyor. Örneğin Jaguar’ın X-Type modeli ayda 607 Euro, BMW’nin 4×4 modeli X-5 ayda 1192 Euro, BMW 5 serisi ayda 1070 Euro taksitle, Audi’nin A4 modeli ise ayda 408 Euro taksitle satın alınabiliyor. Balon ödeme adı verilen sistemle, lüks araçları, sadece gelir düzeyi iyi olanlar değil daha düşük gelire sahip olanların da satın alması mümkün oluyor. Euro ödemeli bu kampanyalara olan talebin artış nedenleri arasında ekonomideki iyileşme ve döviz kurlarındaki istikrar gösteriliyor.

FIAT: "En Sevdiğim Fiat Günleri"adlı kampanyasıyla 12 aya kadar sıfır faiz imkanı sunuyor. Sıfır faiz Palio, Albea, Punto ve Doblo’da 10 bin YTL’ye kadar, Ducato modelinde ise 20 bin YTL’ye kadar uygulanıyor.

NISSAN: 10 bin YTL’ye kadar 0 faizle 12 ay vadeli kredi imkanı sunuyor. Nissan Micra, Almera ve Primera modelleri için geçerli olan kampanyada ayrıca peşin alımlarda da bin YTL’lik indirim uygulanıyor.

CHEVROLET: 30 Aralık tarihinine kadar Lacetti Notchback modeli için özel bir fiyat uyguluyor. "En iyiyi en iyi fiyata şimdi aldınız aldınız" sloganıyla düzenlenen kampanyada, Lacetti Notchback’e 22 bin 850 YTL, yıl sonu özel fiyatı ile sahip olmak mümkün.

TOYOTA: Kampanya 19 Aralık’a kadar devam edecek. Kampanyada, peşin alımlarda bin 500 YTL indirim yapılırken, 15 bin YTL için 15 ay faizsiz kredi uygulanıyor. Ayrıca takasa getirilen araca bin 500 YTL özel destek verilirken, kasko Toyotasa tarafından yapılıyor.

HYUNDAI: 31 Aralık tarihine kadar sürecek kampanyada, peşin alım indirimleri ve taksit atlatmalı kredi imkanları sunuyor. Binek otomobiller ve hafif ticari araçlar için geçerli kampanyada, peşin alımda uygulanan indirim tutarı 8 bin YTL’yi buluyor. Kampanyada 8 bin YTL’lik indirim Türkiye’de üretilen Accent Admire binek otomobilinde ve çeşitli Starex hafif ticari modellerinde uygulanıyor. Hyundai, ilk kredi taksit ödemelerini de Şubat 2006’da başlatıyor.

FORD: Yeni kampanyasıyla 24 aya kadar 0 faiz uyguluyor. Ford, yeni Focus, C-Max ve Mondeo modelleri için 18 bin YTL, Fiesta, Fusion ve Fiesta Van için ise 10 bin YTL’lik krediyi 24 ay yüzde 0 faiz seçeneği ile veriyor. Transit, Transit Connect ve Ranger modelleri için ise 20 bin YTL kredide yine yüzde 0 faiz seçeneği uygulanıyor.

PEUGEOT: Kasım ayında başlayan 206 modeline 206 YTL, 307 modeline 307 YTL ve 407 modeline 407 YTL aylık ödeme planlı kampanyasına, yeni avantajlarla aralık ayında da devam ediliyor. Aralık ayı boyunca Peugeot 206 modeli için 412 YTL, Peugeot 307 için 614 YTL ve Peugeot 407 için 814 YTL’lik bölüm yani, ilk iki taksit Peugeot tarafından karşılanacak. Bu tutarlar otomobillerin satış fiyatından düşülecek.

VOLKSWAGEN: "Yıl sonu sürprizi" sloganı ile düzenlenen kampanyasında; anahtar teslim fiyatı üzerinden değişen oranlarda indirim imkanı, 60 aya varan uzun vade ve 10-25 bin YTL arasındaki miktarlar için 6 aya kadar yüzde 0 faiz seçeneği sunuluyor. Fiyatının yüzde 70’ine kadar olan miktar YTL bazında yüzde 1.09 faizle kredilendirilebiliyor.

OPEL: Aralık ayı boyunca uyguladığı kampanyada ise peşin alım indirimleri uygulanıyor. Meriva 26 bin 282 bin YTL, Corsa 20 bin 114 YTL, Yeni Astra ise 29 bin 175 YTL’den satılıyor. Bu fiyatlar, nakit alımlar için geçerli.

CITROEN: C5 modelinin 1.6 dizel seçeneğini 43 bin 580 YTL’den başlayan fiyatlarla satışa sunan şirket, takasta bin YTL, peşin alımlarda ise 2 bin 470 YTL indirim yapıyor. 10 bin YTL için 0 faizle 12 ay kredi imkânı da sağlanıyor.

HABER – UFUK SANDIK / SABAH

12.12.2005

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız