Paylaş

Seth B. Carpenter - FEDFED (ABD Merkez Bankası) Parasal İşler Bölümünde Kıdemli Ekonomist olarak görev yapan Seth B. Carpenter, Türkiye  ekonomisinin küresel durgunluktan güçlü bir şekilde toparlanarak çıktığını belirtti.

Amerika Birleşik Devletleri’ndeki fon piyasaları ve likidite konusunda uzman olan Seth B. Carpenter, Türkiye ekonomisinin küresel durgunluktan çıkarken güçlü ekonomik büyüme içinde olduğunu da sözlerine ekledi. Carpenter ABD ekonomisindeki gelişmelere değirken, şu an yavaş bir büyüme halindeki ABD ekonomisinin, önümüzdeki sene daha hızlı büyüyeceğini ve tüm tahminlerin bu yönde olduğunu ifade etti. Carpenter, FED‘in ekonomik durumun seyrine göre muhtelif likidite desteği sağlayabileceğini, bunun Ağustos’taki toplantısında da altını çizdiğini belirtti.

 

FED’DEN HAZIR LİKİDİTE DESTEĞİ

FED yakın zamanda, yavaşlayan toparlanmaya destek vermek için vadesi dolmuş mortgage kaynaklı menkul kıymetlerden elde edilen geliri uzun vadeli hazine tahvili satın almak için kullanacağını belirtmişti. FED ekonomik görünüm dikkat çekici şekilde kötüleşirse ekonomiye destek verme planu yapıyor. FED Açık Piyasa Komitesinin (FOMC), sonradan açıklanan 10 Ağustos faiz toplantısı tutanaklarında “FED, ekonominin görünümü gözle görülür derecede kötülemesi durumunda, ilave teşvik araçlarını sağlayabilecek adımlar atmayı düşünebileceği konusunda hemfikirdir” denildi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız