Paylaş

TCMB Faiz Oranlarını Düşürdü 16.09.2010 TCMB Merkez Bankası faiz oranlarında çeyrek puan indirime gitti. Para Politikası Kurulu kararında gecelik faiz oranlarının, borçlanmada yüzde 6,50’den yüzde 6,25’e, borç vermede ise yüzde 9’dan yüzde 8,75’e çekildiği bildirildi. Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararlarında diğer faiz oranlarında da değişilikler açıklandı.

TCMB Para Piyayası Kurulu Kararları

Merkez Bankası tarafından açıklanan Merkez Bankası Para Politikası Kurulu kararında, Bankalararası Para Piyasası ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası (İMKB) Repo-Ters Repo Pazarı’nda uygulanmakta olan gecelik faiz oranları şöyle belirlendi:

Politika faizi olan bir hafta vadeli repo ihale faizi yüzde 7 seviyesinde sabit tutuldu.

Gecelik borçlanmalarda, Merkez Bankası borçlanma faiz oranı yüzde 6,50’den yüzde 6,25’e ve borç verme faizi yüzde 9’dan yüzde 8,75’e indirildi.

Geç Likidite Penceresi uygulaması kapsamında, Bankalararası Para Piyasası’nda saat 16.00-17.00 arası gecelik vadede uygulanan Merkez Bankası borçlanma faizi ise yüzde 2,50’den yüzde 2,25’e ve borç verme faizi yüzde 12’den yüzde 11,75’e indirildi.

Açık piyasa işlemleri kapsamında piyasa yapıcı bankalara repo yoluyla gecelik ve 1 haftalık vadelerde sağlanan borçlanma imkanı faizi oranının yüzde 8 seviyesinden yüzde 7,75 seviyesine indirildği de açıklandı.

Yapılan açıklamada, son dönemde açıklanan verilerin Temmuz Enflasyon Raporu‘nda ortaya koyulan görünümle uyumlu bir seyir izlediği belirtilerek, iktisadi faaliyetin yılın ikinci çeyreğindeki güçlü büyümenin ardından daha ılımlı bir toparlanma eğilimine girdiğine dikkat çekildi.

 

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız