Paylaş

moodys_logoUluslararası kredi derecelendirme kuruluşu olan Moody’s, Türkiye’nin kredi notu görünümünde yaptığı olumlu değişiklik sonrası İBB ve TOKİ‘nin de görünümlerini durağandan pozitife çevirdi. Moody’s İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin Ba2 durağan olan kredi notu ve TOKİ’nin Ba2/A3.tr olan kredi notuna ilişkin görünümlerini durağandan pozitife yükseltti.

Moody’s’den yapılan açıklamada, “İBB’nin görünümündeki değişiklik, ulusal ekonomideki stratejik rolünü, aktif mali yönetimini ve mali esnekliğini yansıtmaktadır” denilirken TOKİ’nin görünümünündeki değişikliğin ise son birkaç yıldaki olumlu mâli sonuçlarla ilişkili olduğu ve yatırım programının  süreceğinin beklendiği kaydedildi. Açıklamada, İstanbul’un değerli reel ve finansal varlıkları olduğu, ayrıca sağlam bir finansal dengeye sahip olduğu belirtildi.

Moody’s hem İBB hem de TOKİ ile ilgili derecelendirmeyi en son 8 Ocak 2010’da yapmıştı. Moody’s 5 Ekim günü yaptığı açıklamayla ayrıca Türkiye’nin Ba2 olan kredi notuna ilişkin görünümünü durağandan pozitife yükseltmiş, bu yıl ve gelecek yıl için büyüme tahminlerini de yukarı yönlü revize etmişti.

Moody’s analisti Francesco Soldi, İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve TOKİ’nin görünümlerinin Türkiye’nin görünümüne paralel olarak yükseltilmesini bu iki kuruluşun Türk hükümeti ile yakın faaliyetleri ve finansal ilişkilerinden kaynaklandığını belirtti.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız