Paylaş

kiptas_logoKİPTAŞ tarafından Başakşehir 5. Etap 1. Kısım’da yaptırılan 3 bin 636 konuttan 432’sinin kurası çekildi. İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı şirketlerden İstanbul Konut İmar Plan Turizm Ulaşım Sanayi ve Ticaret A.Ş. (KİPTAŞ) tarafından Başakşehir 5. Etap 1. Kısım’da yaptırılan 3 bin 636 konuttan 432’sinin kurası çekildi.

KİPTAŞ’ın Tanıtım Ofisi’nde düzenlenen kura çekim töreninde konuşan Genel Müdür İsmet Yıldırım, “Kurulduğu günden bugüne kadar 27 bin aileyi ev sahibi yapan KİPTAŞ, hem konutta kalite ve güvenin adresi olduğunu hem de bugüne kadar imza attığı büyük projelerle konut sektörünün lider ismi olmayı başarmıştır” dedi.

“Başakşehir Projesi”nin Türkiye genelinde örnek alınan bir şehircilik anlayışının ürünü olduğunu dile getiren Yıldırım, bu projenin devamı niteliğinde olan ve en son teknolojik imkanlar kullanılarak projelendirilen “5. Etap Projesi”ndeki amaçlarının, ekonomik, sağlıklı ve güvenilir bir yaşam alanını İstanbullulara sunmak olduğunu söyledi.

Yıldırım, 3 bin 636 konutluk Başakşehir 5. Etap 1. Kısım projesinde yer alan ve sadece evi olmayanlara özel 75 bin YTL’den satışları gerçekleştirilen 95 metrekare 432 daireye, yaklaşık 9 bin 600 müracaatın yapıldığını belirterek, şunları kaydetti:

Bugün bu müracaatlar arasından yapılan kura çekimi ile 432 aileyi daha, tüm sosyal donatı alanları içinde, sağlıklı, çocuk oyun alanları, ticaret merkezi ve okulu ile dışarıdan bağımsız modern bir yaşam alanına kavuşturmanın mutluluğunu yaşıyoruz.

5. Etap’ta okul ve ibadethane yapıldı. Ancak daha altyapıda yapılması gereken çalışmalar var. İkitelli Sanayi Sitesi’ne girmeden 15-16 kilometre uzunluğunda yol yapacağız. 4. Etap’ta yeni yapılacak bir iş merkezinde sinema salonları olacak. Ayrıca bir tiyatro salonu ile meslek lisesi yapılacak. Vadi projesi de hazır. Çok yakın zamanda bu projenin de hayata geçmesiyle Başakşehir çok daha yaşanabilir bir kent olacak. ‘Başakşehirliyim’ demek ayrıcalık olacak.”

Yıldırım, konuşmasının ardından ilk konut kurasını çekti.

Kura çekimi sırasında, kendilerine ev çıkanlardan bazıları ağlarken, bazıları heyecandan duygularını ifade edemedi.

Kuraya 2.5 yaşındaki kızı Meltem ile katılan Cumhur Batı Yalçın, kurada kendisine çıkan evin dairesini belirleyen çekilişi kızına yaptırdı.

Bankacı olduğunu ve kirada oturduklarını belirten Yalçın, “Kızımın şansına eve girdim. Kızım kendi evini kendisi çekti” diye konuştu.

Halkalı’da 350 YTL’ye kirada oturan Leyla Özcan da kurada evi çıkınca gözyaşlarıyla kendi dairesinin kurasını çekti.
 

 

HABER – DÜNYA

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız