Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Dar gelirliye konut atağına geçen Kiptaş, bu yıl inşaatına başladığı residence gibi üst gelir grubuna yönelik projeleriyle dikkat çekecek.


Geçen hafta Küçükçekmece’de Sefaköy Evleri’nin satışına start veren ve bu yıl dar gelirliye 20 bin adet konut yapmayı planlayan Kiptaş, üst gelir grubu için de yeni projelere başladı. Kiptaş, Ümraniye’deki Yeşilvadi Konakları projesinde 462 lüks dairenin yüzde 70’ini sattı. Firma, 1.5 ay önce bu projeye ek olarak inşa ettiği 140 residence’ın satışına da başladı.

Metro bağlantılı
Bu yıl içinde İkitelli’ de ise yeni bir projeye başlayacaklarını söyleyen Kiptaş Genel Müdürü İsmet Yıldırım, 250 milyon dolar yatırımla hayata geçecek bu proje ile residence ve ticaret merkezi inşa edeceklerini belirtti. “Artık üst gelir grubu da İkitelli’de yaşamak istiyor’r diyen Yıldırım, şöyle devam etti: “Burası bir şehir oldu, depremden sonra daha çok ilgi topladı. Residence ve ticaret merkezi metro bağlantılı olacak. Projede otobüs, minibüs ve taksilerin konuşlandığı 5 bin araçlık bir de transfer merkezi yer alacak” Yıldırım, 105 dönüm arazi üzerine kurulacak projenin çalışmalarının devam ettiğini, 2 ay içinde detayların belirleneceğini söyledi.

Yoğun talep geldi
Kiptaş, Ümraniye Tepeüstü Mevkii’nde yaklaşık 2 yıl önce satışa sunduğu lüks konut projesi Yeşilvadi Konakları ile aynı arsaya, gelen yoğun taleple 1.5 ay önce 140 residence’dan oluşan ek bir proje inşa etti. Projenin 462 lüks daireden oluşan ilk kısmında tek katlı ve dubleks dairelerin büyüklükleri 222 metrekareden başlarken, yatırımcılardan gelen taleple yeni proje 80-178 metrekarelerde tasarlandı. Yüzde 20’si satılan ve 18 ay sonra teslim edilecek projede dairelerin metrekare fiyatı ise 1.800 dolar olarak belirlendi.

HABER – NİHAL YUVACAN / VATAN

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız