Paylaş

Çengelköy'de Mesa Projesi logosuÇengelköy’de Mesa, “İstanbul’da Kalan Son İstanbul” sloganıyla çıktığı tanıtımıyla büyük etki oluşturdu. Mesa Grup şirketlerinden MESA MESKEN tarafından 100.000 metrekarelik özel bir alanda yüzde 80 yeşil alan içinde projelendirilen 3 katlı 46 blok, eski zaman Çengelköy’ünden bir enstantane sunuyor. Çengelköy’de Mesa Projesi, 6 farklı tipte oplam 298 daire ile beğeninize sunuluyor.

Çengelköy’de Mesa, Araçlar Yeraltında

Projede araç trafiği, proje etrafındaki tali yollardan yer altına alınarak, yer üstünde yer alan bloklar etrafında yaya yolları sadece acil durumlar için araç trafiğine açılabiliyor. Yeraltındaki kapalı otopark tüm blokları birbirine bağlıyor ve her daire için bir ya da daha fazla otopark tahsis ediliyor.

1.300 metrekarelik sosyal tesiste ise havuzdan fitnesse, squashtan çocuk alanlarına kadar aranan tüm sosyal üniteler yer alıyor. 80.000 metrekarelik açık alanda ise peyzaj düzenlemelerine uygun şekilde tenis kortu, basketbol ve voleybol sahası, çocuk parkı, dinlenme alanları, yürüyüş parkusu gibi dış mekan düzenlemeleri yer alıyor.

Çengelköy’de Mesa: İstanbul’da Kalan Son İstanbul

Proje Su Ada’dan Ahırkapı’ya kadar muhteşem bir boğaz manzarasına hakim. Mesa’nın bu projeyi konumlandırdığı arazi, Osmanlı zamanında temiz havası nedeniyle göğüs hastalıklarının tedavisinin yapıldığı bir alan olduğu belirtiliyor.

Projede birinci sınıf markalı malzemeler kullanılırken, ahşap malzemeler MESA Grup bünyesindeki fabrikada üretiliyor. Dairelerde geniş salınlar, ferah-açık mutfaklar, jakuzili ebeveyn banyoları tercih edilirken, kapı ve pencere sitemleri özel bir tasarım ile sadece bu proje için üretilmiş. Projede yer alan güneş panelleri, rüzgar tirbünleri, heat pomp gibi enerji kaynakları ile enerji ihityacının büyük kısmı karşılanacak. Atık su ise filtreleme ve arıtma ile yeşil alanların sulanmasında yeniden kullanılabilir hale getirilecek.

Çengelköy'de Mesa Projesi Örnek Daire Bloğu

Çengelköy’de Mesa Daire Tipleri ve Fiyatları

6 tip dairenin bulunduğu projede 1+1’den 5+1’e kdar, 78 metrekareden 285 metrekareye kadar toplamda 298 daire mevcut. Fiyatlar 435.000 lira ile 1.600.000 lira arasında değişiyor. Proje teslimi 2011 olarak planlanmış.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız