Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Yabancıların mülk edinmelerine olanak tanıyan yasanın yürürlüğe girmesinden bu yana Alanya’da  yabancı uyruklu 300 kişi Tapu Sicil Müdürlüğü’ne müracaat etti. Tapu için 2 bin 500 kişinin başvuruda bulunması bekleniyor.  


Antalya’nın Alanya İlçesi’nde satın aldıkları mülklerin tapularını almak için 2 bin 500 yabancının beklediği, son üç haftada ise 300’den fazla yabancının mülk satın almak amacıyla Tapu Sicil Müdürlüğü’ne başvurduğu bildirildi. Alanya’da bugüne kadar 13 bin konutun yabancılara satıldığı belirtiliyor.

Tapu Sicil Müdürü Fikret Ayman, yabancıların mülk edinmelerini düzenleyen tapu kanunu değişikliğinin üç hafta önce yürürlüğe girdiğini anımsatarak, üç hafta içinde tapu almak için 300’den fazla yabancının, kendilerine başvurduğunu söyledi.

Yasanın yürürlüğe girmesiyle birlikte üç hafta içinde, daha önce başvuruda bulunan ve tapu almak için sıra bekleyen 300 kişiye tapularının verildiğini anlatan Ayman, halen tapu almak için 2 bin 500 yabancının beklediğini dile getirdi.

 Danimarkalılar ilk sırada
“Karşılıklılık esası” nedeniyle Türkiye’de mülk edinme imkanları bulunmayan Danimarkalıların, Alanya’da mülk satın almak isteyenler arasında ilk sırada geldiğine işaret eden Ayman, başvuruların 760’ının Danimarkalılardan geldiğini kaydetti. Ayman, Danimarkalıları, İrlandalılar, Norveçliler ve Hollandalıların izlediğini söyledi.

Alanya Ticaret ve Sanayi Odası (ALTSO) Başkan Yardımcısı ve İnşaatçılar Komitesi Başkanı Hüseyin Erkek ise, yabancıların Alanya’ya ilgisinin sürdüğünü, ilçede önceki yasanın yürürlükte olduğu dönemle birlikte, şu ana kadar yabancılara 13 binin üzerinde mülk satıldığını bildirdi.

Konut almak için başvuranların arasında en çok Danimarkalıların olduğuna ve yasanın, bu ülke insanlarına satışa imkan vermediğini belirten Erkek, ALTSO olarak bu sorunun çözümü için girişim başlattıklarını kaydetti.

Erkek, Alanya’da yabancılara satılmak üzere yapılmış olarak bekleyen 20 binden fazla konut olduğunu, konutların 75-200 bin euro arasında satıldığını sözlerine ekledi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız