Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Gecekondu Kanunu Uygulama Yönetmeliği çerçevesinde yapılacak konutların inşaat alanı 100 metrekareden 125 metrekareye çıkarıldı.


Resmi Gazete’nin dünkü sayısında Bayındırlık ve İskan Bakanlığı’nın "775 sayılı Gecekondu Uygulama Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik" yer aldı.

Söz konusu yönetmeliğin 65. maddesinde yapılan değişiklik ile yönetmelik hükümleri gereğince yapılacak konutların inşaat alanı 125 metrekareyi geçemeyecek.

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı veya belediyelerce onanan imar planında 125 metrekareyi geçmemek koşuluyla farklı konut inşaat alanları belirlenebilecek.

Yukarıda belirtilen inşaat alanına bir ailenin oturmasına mahsus müstakil bir evin veya bir apartman dairesinin içinde kalan bütün odalar, holler, antre, mutfak, banyo, hela, lavabo, kiler, depo, baca ve iç geçitler ile bunları bölen veya çevreleyen iç ve dış duvarların kat planlarındaki alanlarının tamamı, müşterek duvarların alanlarının ise yarısı dahil olacak.

Yapılan değiişiklik ile müstakil bir evin veya bir apartman dairesinin içinde kalanlar arasında yer alan "balkonlar" söz konusu sıralamadan çıkarıldı.

Bu yönetmelikteki asgari ölçüler içinde kalmak kaydıyla inşaat alanına dahil olmayacaklar arasına balkon da eklendi.

Buna göre, bu yönetmelikteki asgari ölçüler içinde kalmak kaydıyla balkon, umumi merdiven ve konutla ilişkin sair müştemilat bu inşaat alanına dahil değil.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız