Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Kentsel Dönüşüm Yasa Taslağı’nı tamamladı. Taslağa göre, Ekim 2004 tarihinden sonra yapılan gecekondulara el konulacak.

Hükümet, büyük şehirlerin en önemli problemlerinin başında gelen kaçak yapılaşmayı çözmekte kararlı. Geçen hafta “Ülkemde gecekondulaşma istemiyorum.” diyerek yerel yönetimlere çağrı yapan Başbakan Tayyip Erdoğan, dün de konuyla ilgili açıklamalarını sürdürdü.

‘İstanbul’un 2010 Avrupa Kültür Başkenti’ ilan edilmesi dolayısıyla basın toplantısı düzenleyen Erdoğan, İstanbul’da şu ana kadar yapılan yıkımın 5 bini bulduğunu, ancak bunun yeterli olmadığını ifade etti. ‘Ur’ diye nitelediği gecekonduların temizlenmesi gerektiğini belirten Başbakan, yapılacak yıkımların birçoğunun yargıya takıldığını hatırlattı. Erdoğan, medyaya ise şöyle seslendi: “Yıkım ekipleri geldiğinde, çatıya çıkıp kiremit sallayanları acınır hale getirirsek bu işi başaramayız. Bir de acıklı, dokunaklı müzikle haberi beslediğiniz zaman vatandaş diyor ki; bu ne hain hükümet.”


Gecekondu sahiplerine ev tahsis edilecek
‘Gecekondu sorununun aşılması ve depreme dayanıklı yapıların oluşturulması’ için bir süredir çalışmalar yapan Bayındırlık ve İskan Bakanlığı da, Kentsel Dönüşüm Yasa Taslağı’nın tamamladı. Önümüzdeki günlerde Başbakanlık’a sunulacak taslağa göre, yeni TCK’nın kabul edildiği 12 Ekim 2004’ten önce inşa edilen gecekonduların sahipleri veya kiracılarına konut tahsis edilecek. Bunların bedeli 20 yıl vadeyle ödenecek. Proje tamamlanıncaya kadar gecekondu sahiplerine geçici konut verilecek veya kira yardımı yapılacak.

HABER – SONSAYFA

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız