Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Egekop tarafından inşa edilen ve bin villadan oluşan Villakent-Bahçekent Evleri İzmir’e alternatif yaşam bir alanı kazandırıyor.


Çağdaş yaşamın tüm olanaklarının bir arada sunulduğu deprem güvenlikli konutlar, Karşıyaka’ya 24, Foça’ya ise 35 km mesafede yer alıyor. Çok yakında tamamlanacak metro inşaatının ardından şehir merkezine ulaşımın yalnızca 15 dakikaya ineceği Villakent-Bahçekent evleri, Seyrek beldesinde 2.5 milyon metrekarelik alan üzerine kuruluyor. Yerleşimin 2003’te başladığı projede yer alan villalar, Re-Max tarafından 135 bin ile 160 bin YTL arasında değişen fiyatlarla satışa sunuluyor.

Öte yandan İzmir’de Uzundere Rekreasyon Vadisi Proje Yarışması’na başvurular da sona erdi. Konak Belediye Başkanı Muzaffer Tunçağ, Aydın-Çeşme otoyolunun Uzundere bölümünde bulunan ve imar planlarında park, sağlık tesisi ve ağaçlandırılacak alan olarak belirlenmiş bölgede, tüm kente hizmet verebilecek 250 bin metrekare büyüklüğünde bir rekreasyon alanı oluşturacaklarını açıkladı. Tunçağ, toplam 81 bin YTL ödüllü yarışmanın amacının bölgeye yeni bir yüz kazandırmak ve görsel kaliteyi artırmak olduğunu söyledi. Yarışmacılar, yarışma alanı içerisinde kalan konut yapılarının fiziki durumlarıyla, bu yapıların yakın çevresinin düzenlenmesi konusunda, önerilen proje bütünlüğü içinde çözüm önerilerini de sunacak.

Planlanan bölgenin güneybatısında Başbakanlık Toplu Konut İdaresi’nce (TOKİ) inşaatına başlanan Uzundere Toplu Konut Alanı, kuzeybatısında 2005 Olimpiyat Köyü, güneydoğusunda İzmir Büyükşehir Belediye Başkanlığı’nca projeleri hazırlanan Yeni İhtisas Fuar Alanı ve Gaziemir Serbest Bölgesi bulunuyor.

HABER – SELMA ŞENOL / REFERANS

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız