Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

TOKİ‘den 9 bin ile 3 bin YTL arasında konut tamamlama kredisi ve bin YTL alt yapı kredisi geliyor. Proje % 70 tamamlanmış kontlar için.


Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), inşaat seviyesi yüzde 70 ile 90 arasında olan 150 metrekareye kadar konut inşaatları için, 9 bin ile 3 bin YTL arasında konut tamamlama kredisi açacak. Ayrıca söz konusu konutlar için, bin YTL alt yapı kredisi verilecek.

TOKİ’nin konuya ilişkin "Toplu Konut Yapımcılarına Kredi Açılmasına İlişkin Tebliği", Resmi Gazete’nin bugünkü sayısında yayımlanarak yürürlüğe girdi. Buna göre, kredi açılacak projelerin, Afet Bölgelerinde Yapılacak Yapılar Hakkında Yönetmelik’e uygun olarak inşaa edilmesi zorunlu olacak. Şartlara uymayan proje ve kişilere kredi açıldığının tespit edilmesi halinde, açılan kredinin ödenmesi durdurulacak ve o güne kadar kullanılan kredinin tahsilinde Amme Alacaklarının Tahsili Usulü Hakkında Kanun’un ilgili maddesi uyarınca gecikme zammı oranı uygulanacak ve kullanılan kredi gecikme zamlı olarak tahsil edilecek.


Öncelikli yerler
Daha önce kredi kullanmamış olan toplu konut yapımcılarının Marmara depreminden etkilenen Bolu, Düzce, Kocaeli, Sakarya ve Yalova illerindeki projelere inşaat seviyesi yüzde 70’e gelince, Kalkınmada 1. Derecede Öncelikli Adıyaman, Ağrı, Aksaray, Amasya, Ardahan, Artvin, Bartın, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Çanakkale (Bozcaada ve Gökçeada ilçeleri), Çankırı, Çorum, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Iğdır, Kahraman Maraş, Karabük, Karaman, Kars, Kastamonu, Kilis, Kırıkkale, Kırşehir, Malatya, Mardin, Muş, Nevşehir, Niğde, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Siirt, Sinop, Sivas, Şanlıurfa, Şırnak, Tokat, Trabzon, Tunceli, Van, Yozgat, Zonguldak illerindeki projelere, inşaat seviyesi en az yüzde 75’e gelince, söz konusu iller dışındaki diğer illerdeki projelere inşaat seviyesi en az yüzde 80’e gelince kredi verilecek.
İnşaat seviyesi yüzde 70 ile 90 arasında olan 150 metrekareye kadar konut inşaatları için, 9 bin ile 3 bin YTL arasında konuttamamlama kredisi açılacak. Tebliğe göre açılacak kredilerden yararlanmak isteyen kooperatifler, sosyal yardımlaşma kurumları, belediyeler ile en az 200 konut üreten yapımcılar, bugünden itibaren 30.6.2006 günü mesai bitimine kadar gerekli belgelerle bankaya başvuracak.


Altyapı için bin YTL’ye kadar kredi

Tebliğe göre kredi açılmış olan toplu konut yapımcılarına, talep etmeleri halinde, altyapı tesislerinin yapımı amacıyla bu tesisler için bankaca teklif edilen keşif bedellerinin TOKİ tarafından uygun görülen kısmına kredi açılacak.

Ancak bu kredi miktarı, konut başına bin YTL’yi geçemeyecek. Altyapı kredileri için başvuruların, konut kredisi başvurusu sırasında veya konutların inşaat seviyesi en fazla yüzde 95’e ulaşıncaya kadar yapılması zorunlu olacak.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız