Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

GYODER raporuna göre İstanbul’da 2015’e kadar yapılması gereken 2.5 milyon konut  hesaplandığında, yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazar demek.


GYODER raporuna göre İstanbul’da 2015’e kadar 2.5 milyon konut yapılması gerek. Konutlar ortalama 100 metrekare, metrekare fiyatı da 750 dolar olarak hesaplandığında, bu yaklaşık 200 milyar dolarlık bir pazar demek.

Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından hazırlatılan ”Gayrimenkul Sektörü Araştırma Raporu”na göre, İstanbul’un 2015 yılına kadar 2.5 milyon konuta ihtiyacı var. Daire büyüklüğünü 100 metrekare, metrekare fiyatını 750 dolar olarak kabul ettiğimizde önümüzdeki 10 yılda gayrimenkul sektörüne yaklaşık 200 milyar dolarlık yatırım yapılacak. Konut, ofis ve alışveriş merkezine yönelik talebin ölçüldüğü rapora göre konut piyasasında A tipi lüks konutlarda doygunluk yaşanacak, talep sınırlanınca fiyat artışları sınırlı kalacak ve hatta gerileyecek. B tipi standart ve nitelikli konutlara talep ise artacak, bu tanıma uyan yeni konut fiyat ve kira gelirleri artacak.

HABER – SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız