Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Hafta başında piyasalarda yaşanan dalgalanma, sektörün en çok hareketlenmesi beklenen bu dönemde inşaatçıları ‘bekle-gör’ politikası izlemeye yöneltti.


Ev sahibi olmak isteyenler ise, metrekare fiyatlarını dolar üzerinden belirleyen projelerin ödemelerinin akıbetini merak ediyor.

Piyasalarda yaşanan dalgalanma ve doların 1.536 YTL’ye kadar yükselmesi konut sektöründe ‘bekle ve gör’ dönemini başlattı. Gayrimenkul piyasasının canlanmasının beklendiği ve peşpeşe yeni projelerin satışa çıkarıldığı bahar döneminde böyle bir dalgalanmanın yaşanması, inşaat şirketlerini yeni konjonktürü yeniden değerlendirmeye yöneltti. Temel olarak piyasalardan yabancı çıkışıyla birlikte hareketlenen döviz kuru ve İstanbul Menkul Kıymetler Borsası’nda ilk şok bitmiş gibi gözükse de, sokaktaki vatandaş gibi proje geliştiriciler de, deyim yerindeyse, piyasadaki toz dumanın yatışmasını bekliyor. Önümüzdeki haftalarda bu dalgalanmanın ne kadar kalıcı ya da geçici olacağının belirlenmesi beklenirken, sektörün önde gelen isimleri TL’nin gerçek değerini bulduğunu ve bu dalgalanmanın geçici olacağını düşünüyor.

Metrekare fiyatları ne olacak?
Buna ek olarak, bugüne kadar konut kredisiyle ev almış olanlar ya da bundan sonra almayı düşünenlerin aklındaki en temel sorulardan biri de metrekare fiyatlarının bu süreçten nasıl etkileneceği. Özellikle metrekare fiyatlarını dolar bazında belirleyen projelerden ev alanlar ya da alacaklar, doların 1.536 YTL’ye kadar ulaşmasıyla birlikte ödemelerin nasıl devam edeceğini merak ediyorlar. İnşaat şirketleri ise, şimdilik fiyatlarda bir değişiklik yapmayı düşünmediklerine, ancak bu durumun kalıcı olması halinde yeni şartların oluşabileceğine dikkat çekiyorlar.

HABER – SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız