Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Konut almak isteyenlere ‘hızlı ol, YTL’yi seç’ çağrısı yapıldı. "Faiz daha çok artmadan YTL ile gayrimenkul alın". Uyarıyı Masis’ten geldi.


Yakında maliyet enflasyonu yaşanabileceği uyarısında bulunan Eskidji’nin Başkanı Masis, "Faiz daha çok artmadan YTL ile gayrimenkul alın" dedi

Eskidji Yönetim Kurulu Başkanı Dikran Masis, piyasalardaki dalgalanma nedeniyle konut kredisi faizlerinin ve maliyetlerin arttığını hatırlatarak, gayrimenkul almak isteyenlerin geç kalmaması çağrısında bulundu. Masis, ev sahibi olmak isteyenlerin YTL üzerinden satılan gayrimenkul projelerine yönelmesi gerektiğini söyledi.

YTL’li proje karlı
Masis, dövizdeki dalgalanma öncesi YTL’ye güvenerek mevduatını dolar ve euroya çevirmeyen kişilerin, zararlarını minimuma indirmeleri için YTL ile mal almalarını ve özellikle gayrimenkule yönelmeleri gerektiğinin altını çizdi. "Gayrimenkul YTL’den daha sağlam" diyen Masis, "Bankalarla anlaşarak döviz artışı öncesi faiz oranlarını uygulayan ve YTL’den satılan projelere yatırım yapmak kârlı" diye konuştu. Masis, ticaret borsalarında işlem gören YTL üzerinden şatılan mallara yönelmenin de bir alternatif olduğunu sözlerine ekledi.

Zam için soruyorlar
Günde emlak sektöründe 15 bin kişiyle konuştuklarını söyleyen Masis, "Alıcı da satıcı da zor durumda. Firmalar, ‘Zam yapayım mı yapmayayım mı?’ diye soruyor, biz (elimizdeki projeler için) dengeler bozulmasın diye yapmayın diyoruz" dedi. Bu yıl pek çok firmanın yatırım hedeflerinin olumsuz etkilendiğini söyleyen Masis, "Doların seyri açısından önümüzdeki 2 aylık süreç önemli. Talep daralması olsa dahi konutta fiyat düşmeyecek" diye konuştu.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız