Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Bu yıl 29 Ağustos'ta bir yaşını dolduracak olan Han Yapı Gayrimenkul ilk projesi İstHANbul Evleri'nde müteahhit seçme sürecine girdi.

Şirket ağustos ayının son haftasında müteahhit firmanın seçim sürecini tamamlayarak eylülün ilk haftasında temel atmaya hazırlanıyor. Temel atılmasıyla birlikte üçüncü fazın satışlarına başlanacak olan İstHANbul Evleri'nde yaşam Nisan 2008'de başlayacak. Beylikdüzü'nde yapılacak projede birinci fazı Haziran 2008'de tamamlamayı bekleyen şirket böylece teslim süresini iki ay öne çekmiş oldu.
Han Yapı Genel Müdür Yardımcısı Leyla Üstel Çağatay, 5 Mayıs'ta satışına başlanan projede bugüne kadar tüm ruhsatların alındığını ve iki denetim firmasının seçildiğini, 11 Ağustos'ta teklif verme süresinin sona ermesi ile birlikte 11 müteahhit firma arasından ilk üçe girenlerle görüşmelere başlandığını açıkladı. Çağatay, "Müşterilerimizin inşaatın başlamasında gecikme gibi algıladığı bu süreçte mutfak çalışmalarını tamamladık. Ama teslimatta herhangi bir gecikme olmayacağı gibi tersine, konutları 2 ay erken sahiplerine teslim edeceğiz" dedi. İstHANbul'un denetimini Bayındırlık Bakanlığı listesinde yer alan Çukurova Işık Denetim yapacak. Denetimin denetimini yapacağını ilan eden şirket, ikinci denetim firmasını da Can İnşaat Müşavirlik olarak belirledi.
 3 haftada bin ev sattıkMayıs ayında satışlara başlamalarıyla birlikte üç hafta içinde bin evin satışını gerçekleştirdiklerini anlatan Çağatay, "Yani paramız var, işimizi en uygun şekilde yaptırma imkânımız var. Maliyetler ne kadar yükselirse yükselsin pazarlık gücümüz var" dedi. Kalite ve güvenin geliştirdikleri her projenin detayında yer almasına özen göstereceklerini ifade eden Çağatay, bunu alınabilir fiyatlara yapacaklarını söyledi. Projede fiyatın çıkıştaki bin YTL'ye göre yüzde 20 arttığını anlatan Leyla Üstel Çağatay, ilk alanların prim sağlaması için etaplarda fiyat farkı olmasının normal olduğunu açıkladı. Çağatay, "Üç bankadan kredi alınabilecek projeyle ilgili bankaların fizibilite raporlarında, projeye bin YTL'den çıkarsanız, temel atınca bu bin 600 YTL olur, oturum başladığında 2 bin 500 YTL olur deniliyor" şeklinde konuştu.
Yurtdışından üç-dört kişinin de ilanları görerek İstHANbul'dan ev aldığını anlatan Çağatay, üçüncü fazda özellikle basın mensuplarını hedefleyeceklerini söyledi. Çağatay, "Bölgede basın tesisleri çok fazla. Buralarda çalışanlar çok uzak mesafeler katetmek zorunda kalıyorlar. Onları düşünerek özel bir kampanya yapmak istiyoruz. Konuyla ilgili altyapı için bankalarla görüşmelerimiz sürüyor" dedi.
 Yunanlı dostlarımızla projelerimiz olabilirHan Yapı Gayrimenkul Genel Müdür Yardımcısı Leyla Üstel Çağatay, İstHANbul'daki başarı ve kalitenin görülmesiyle birlikte kendilerine 22 Ekim'den bu yana toplam 2 milyon metrekare arsanın geliştirilmesi için şehir içinden ve dışından pek çok mülk sahibinin teklifte bulunduğunu açıkladı. Çağatay, "Teklifleri görseniz, 'Nerede ne arsalar varmış' dersiniz. Bizim İstanbul içinde iki-üç tane rezidans projemiz olacak. Ama sadece Türkiye'de değil, yurtdışında da projelerimiz olacak. Yunanistan'da yapabiliriz, yine Yunanlı dostlarımızla Türkiye'de projelerimiz olabilir, değerlendirme aşamasındayız" dedi.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız