Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Bütün daireler Çamlıca, Sarayburnu, Marmara, adalar ve Kayışdağı hattı arasındaki 180 derecelik manzarayı görebiliyor.

İnşaat sektöründeki gelişmeler, özgün tasarımları ve farklı yaşam alanlarını da beraberinde getiriyor. Şirketler, mimarlık ofisleriyle birlikte günümüzün modern yaşamına uygun estetik ve işlevsel özelliklere sahip yeni tarz binaları sektöre kazandırıyor.

Segment İnşaat'ın geliştirdiği ve Otman Mimarlık tarafından tasarlanan Cumbba Home Club, yeni nesil konut tasarımları örneklerinden. İstanbul Ataşehir’de inşa edilecek ve 78 dairelik iki bloktan oluşan Cumbba Home Club’ın farklı bir tasarım anlayışı var.

Hiçbir dairenin kuzey yönüne bakmadığı projede, bütün daireler Çamlıca, Sarayburnu, Marmara, adalar ve Kayışdağı hattı arasındaki 180 derecelik manzarayı görebiliyor. Bunun için mimaride içe dönük bir tasarım uygulanıyor.

Balkonlar alt alta gelmiyor

Proje mimarlarından İlker Otman, projede asimetrik tasarımın ön planda olduğunu belirtiyor. Otman, "Cumbba Home Club’da alt alta gelen balkonların yerine, her bir balkonun ayrı bir teras olarak algılanması sağlanıyor. Böylece kişi balkona çıktığında başka bir balkonu karşısında görmüyor ve salondan terasa çıkıldığı hissi uyanıyor" dedi. Projede dikkat çeken bir diğer mimari unsur ise genelde çatı katında veya zemin katlarda görülen dubleks dairelere orta katlarda da rastlanması.

Daire fiyatlarının 180 bin YTL ile 380 bin YTL arasında değiştiği, 15 katlı iki bloktan oluşan proje 2006 Mart ayında yürürlüğe giren son deprem yönetmeliğine göre tasarlandı. Güney Afrika’dan getirtilen teak ağaçlarından yapılan cumbalar, projede öne çıkan diğer bir unsur. Mimaride doğal malzemelerin giderek daha fazla kullanıldığı günümüzde, farklı bir özgürlük hissi veren bu üniteler, modern ve sıcak görünümlerinin yanı sıra ev sakinlerine salondan sıfır yüzeyde cumba gibi etkileyici bir alana çıkabilme imkânı sunuyor.

HABER – SELMA ŞENOL / REFERANS

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız