Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Eski fabrika ve depo binalarının yaşam mekanına dönüşüm projesi olan "Loft" konseptinin Türkiye'deki ilk örneği Levent Loft'ta, 21 farklı tip loft seçeneği 144 adet ünite bulunuyor.

Eylül ayında lansmanı yapılan bir başka lüks proje de Akfen, İnanlar ve Sağlam İnşaat ortaklığıyla hayata geçiyor. Eski fabrika ve depo binalarının yaşam mekanına dönüşüm projesi olan "Loft" konseptinin Türkiye'deki ilk örneği Levent Loft'ta, 105-215 metrekare arasında değişen 21 farklı tip loft seçeneği ile toplam 144 adet ünite bulunuyor.

Yüksek tavanları ve iç tasarımdaki geniş alanlarla içinde yaşayan kişinin karakterini ve seçimlerini yaşadığı ortama yansıtabilmesini sağlayan Levent Loft, ev sahiplerine İstanbul'un merkezinde bir hayat sunmayı amaçlıyor. İstanbul'da 'loft' kavramı yeni yeni konuşulmaya başlandı. Loft dairelerde kapı, gardırop, mutfak dolapları gibi malzemeler farklı tasarımcılar tarafından müşterinin isteğine göre üretiliyor. Evler sahibinin hayat tarzına göre inşa ediliyor.

Bu tarzın ilk örnekleri ABD'de görülmüş. 1950'li yıllarda eski fabrika ya da hangarlarda hem çalışıp hem de yaşayan artistler için tasarlamışlar, şimdi ABD halkının yüzde 50'si bu tip evlerde yaşıyor. ABD'de Donald Trump'ın bu tür projeleri var. New York'ta odalar duvarlarla değil, hareketli mobilyalarla birbirinden ayrılıyor. İç mimariye müşteri karar veriyor, mimar ve tasarımcılarımıza ne iş yaptığını, yaşam tarzını, evinde nelerin olmasını istediğini anlatıyor, daire de buna göre inşa ediliyor. Aynı zamanda 'penthouse' olarak da adlandırılan yükseklerdeki bu daireler bir anlamda statü sembolü. Manzarası, yüksek tavanları, şömine ve cam tavanları dünyadaki penthouse'ların olmazsa olmazları. İstanbul'da geçtiğimiz yıl Dündar İnşaat'ın Ataşehir'de inşa ettiği Incity de, içinde yer alan loft daireleriyle iddialı projelerden biri.

322 konut üzerine tasarlanan projede büyüklükleri 365-385 metrekare arasında değişen 22 loft daire bulunuyor. Teras genişliği 200 metrekareyi bulan bu daireler, yaklaşık 1 milyon dolar fiyatla satılıyor.

En yükseği Dubai Towers'ta olacak
Dubai Holding'in Levent'te inşa edeceği 300 metrelik gökdelenin en üst katında da "penthouse" tipi süper lüks daireler yer alıyor. Yüksek olan kulede sadece konut ve butik otel bulunması planlanıyor. Boğaz ve İstanbul manzarası sunacak olan bu dairelerde jakuzi gibi özellikler de bulunuyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız