Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Otomobil, tatil, mobilya hediyeli kampanyalar, kısa vadeli satışlarda faizin karşılanmasının ardından konutta KDV kampanyası da başladı.

AKS şirketinin uyguladığı formül, alıcıya lüks evlerde yüzde 18'e varan indirim sağlıyor.  

Bir süre önce satışları canlandırmak için otomobil, tatil ve mobilya kampanyalarına start veren lüks konut üreticileri, şimdi de "KDV bizden" sloganlı satış dönemi başlattı. Ağır çelik konstrüksiyonla Silivri'nin Çanta beldesinde ürettiği Chantua isimli lüks villalarından aralık ayında alacak olanların ödeyeceği KDV'yi üstlenen AKS Anadolu Konut Sanayi'nin uyguladığı formül, alıcıya yüzde 18'e varan indirim sağlıyor. Uygulama sayesinde, 400 bin YTL'lik bir villa alan tüketicinin 72 bin YTL'lik, 300 bin YTL'lik villada ise 54 bin YTL'lik KDV'yi ödemesi gerekmiyor.

ITS Holding bünyesinde faaliyet gösteren AKS'nin Genel Müdür Yardımcısı Cüneyt Kılıç, müşterinin cebine önemli bir katkı sağlayan uygulamanın 2 Aralık'ta duyurulmasının ardından yoğun bir ilgi ile karşılaştıklarını belirtti. "256 villa için 3 günde 312 telefon aldık" diyen Kılıç, "Chantua'nın yanı sıra yine satışta olan Çelik Evler isimli projemizde de 2+1 büyüklüğündeki dairelerde yüzde 1 olan KDV'yi, 3+1 büyüklüğündeki dairelerde yüzde 18 olan KDV'nin yarısını üstleniyoruz. KDV kampanyası yerine biz de başka firmaların yaptığı gibi çeşitli hediyeler verme yoluna gidebilirdik. Ama bu hediyelerin parasını fiyata eklemektense, müşterinin bütçesine doğrudan katkı sağlayacak çözümü bulduk. Müşteri bütçesine kalan parayı dilediği gibi değerlendirsin istedik" dedi. 

Villaya rezidans hizmeti
Firma kampanya kapsamında evlerin teslim sürelerini de kısaltıyor. Kampanya, Aralık 2007'de teslim edilecek evlerin 100 gün içinde yani Nisan 2007'de teslim alınması avantajını sağlıyor. Satışı temmuz ayından beri süren ve 3 etap halinde gerçekleştirilen projede 4 ayrı tipte villa bulunuyor. Anadolu Konut Sanayi 24 aya kadar olan vadelerde alıcıya kendisi yüzde 1 faiz oranından kredi kullandırdığı gibi, konutlar için daha uzun vadelerde bankalardan da kredi kullanmak mümkün. Şu ana kadar 180'den fazla konutun satıldığı projede konutların büyüklükleri 440 metrekareye kadar çıkıyor, fiyatlar ise 119 bin YTL ile 379 bin YTL arasında değişiyor. Sadece yazlık değil, 12 ay oturulacak konut şeklinde tasarlanan villaların en büyük özelliği, rezidans hizmeti de verecek olması. Organize sanayi bölgesi ve fabrikalara yakınlığı nedeniyle konutlar genelde üst düzey yöneticiler, pilotlar ve öğretim görevlileri tarafından tercih ediliyor. 

Türkiye'nin çok katlı ilk ağır çelik binası
AKS Türkiye'de çelik konstrüksiyon ağırlıklı evler üretiyor. Daha önce sadece fabrika ve villalarda kullanılan ağır konstrüksiyonu ilk defa çok katlı bir binada uygulayarak İstanbul Beylikdüzü'nde 9 katlı Çelik Evler'i üreten şirket, projedeki 96 konutun yüzde 60'ının satışını gerçekleştirdi. Aralık ayına kadar indirimli fiyat uygulanan evlerde bundan sonra geçerli olacak yeni fiyatlar, 2+1 dairelerde 129 bin YTL, 3+1 dairelerde 217 bin YTL olarak belirlendi. Cüneyt Kılıç, ağır çelik konstrüksiyonun daha önce konutta ancak 3 kata kadar kullanılabildiğini belirterek "Biz çeliği kendi fabrikamızda üretiyoruz. 1999 yılındaki depremden sonra başlattığımız bilgi ve teknoloji arayışlarımızın sonucu 2003 yılında üretime başladık. 2004 yılındaki ilk projemiz Kınalıevleri'nde hayata geçirdik. Çelik evler üreterek, insanların depremle ilgili sıkıntılarına çözüm bulmak istiyoruz. Biz konut değil, aslında hayat güvencesi satıyoruz" dedi. Şirket, yakın zamanda Çelik Evler projesinin ikincisine başlayacak. 2007 yılı hedefleri arasında ise Beylikdüzü'nde alışveriş merkezi, rezidans ile İzmit'te bin konutluk bir proje de bulunuyor. 

Peşin paraya yüzde 10 indirim
Çeşitli kampanyaların yanı sıra son dönemde sektörde peşin fiyat üzerinden yapılan pazarlıklar da dikkat çekiyor. Birçok şirket peşin ödemelerde yüzde 4'ten yüzde 10'a kadar indirim yapıyor. Bu indirimler bazı projelerde sıkı pazarlığa bağlı olarak artabiliyor. Bu arada bazı inşaat şirketleri de bankaları aradan çıkartarak kendi finansman imkânları ile kredi kullandırıyor. Krediyi kendisi kullandıran firmalar halen 48 aya kadar sıfır, 120 aya kadar ise yüzde 1.4 faiz uyguluyor.

HABER – SELMA ŞENOL / REFERANS

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız