Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
Alarko, Büyükçekmece Gölü kıyısında yer alan Alkent 2000 projesinin üçüncü fazında, üst gelir grubu işadamları için 63 malikâne yapıyor. 60 milyon dolara malolacak proje kapsamında Türkiye’nin en büyük malikâneleri inşa edilecek.

 Büyükçekmece Gölü çevresindeki 300 dönümlük arazi de yapılacak 63 malikânenin 2007 yaz sonunda bitirilmesi planlanıyor. Genişlikleri 735-bin 237 metrekare arasında değişen malikâneler 790 bin-1 milyon 880 bin dolar arasında fiyatlarla satılacak. İşadamları isterlerse yurtdışından gelen konuklarını, içinde ikinci bir ev olan büyük malikânelerinde ağırlayacak, isterse 5 bin metrekareye varan genişlikteki bahçede kızını evlendirecek. Alarko GYO Genel Müdürü Harun Moreno yeni projeleri Göl Malikâneleri’ni anlattı.

 İlk akla gelen şu oluyor. Bir ev için 2 milyon dolar ödeyen, niçin şehrin bu kadar uzağına gitsin ki? Boğaz’a nazır bir evde oturur…
Artık insanların beklentileri değişti. Boğaz’da çocuklar dadıyla büyür, eve kapanır izole yaşar. Oysa biz burada başka bir hayat vaad ediyoruz. Burada Amerikan tarzı bir yaşam var, çocuklar yeşile, bahçeye, doğaya uzak yaşamayacak.

Kimdir bu evlerin alıcıları?
Havaalanından sonraki bölgede binin üzerinde KOBİ’nin büyüğü işletme var. Sadece Hadımköy’de 350 tesis var. Bunlar ciddi ihracat yapıyorlar, sabah 07.00’de işe gelip akşam 22.00’ye kadar çalışıyorlar. O insanlar için iş çıkışı İstanbul trafiğine girmek işkence. İşte onlar rahat rahat şehre girmeden evlerine gitmek istiyor.

Lüks tanımının da ötesindeki bu evler nasıl bir hayat vaad ediyor?
150 metrekare genişlikte salonlar var. Bazı tiplerde 11 yatak odası bulunuyor. Bodrum’da istenirse ev sineması sistemi kurulabilir. Biz mutfakların geniş olmasını, ailenin kalbinin mutfakta atmasını, insanların orada buluşup uzun yemekler yemesini istiyoruz. Daha doğrusu, insanların böyle yaşamayı özlediğini düşünüyoruz. Oturarak 20 kişiye yemek verilebilecek yemek odaları tasarladık.

23.01.2006 

HABER – ESEN EVRAN / SABAH

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız