Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, hükümet olarak mortgage (tutsat) yasasının çıkarılması konusunda kararlı olduklarını söyledi.

ATO’da düzenlenen törende, Seçilmiş ve Atanmışları İzleme Derneği (İZDER) tarafından ”yılın bakanı” seçilen Şener, ödülünü almak üzere Ankara Ticaret Odası’na gelişinde gazetecilerin sorularını yanıtlardı.

Basında konut kredisi faizlerindeki artış ve vadedeki kısalmaya paralel ”tutsat yasasının uygulanamayacağına” yönelik çıkan haberlerin hatırlatılması üzerine Şener, hükümet olarak tutsat yasasında kararlı olduklarını yeniledi, tasarının Meclis Genel Kurulunda bugüne kadar görüşülmemesinin sebebini ise ”gündem yoğunluğuna” bağladı.

”Yasa tasarısı önümüzdeki günlerde TBMM’de görüşülecektir” diyen Şener, yasa için, Türkiye’de uygun bir zemin bulunduğuna dikkati çekti.

Uygulamaların piyasaya olumlu etkisinin söz konusu olduğunu vurgulayan Şener, uygulamayla faizlerin de düşmesini beklendiğini kaydetti.

Gazetecilerin, ”faizlerdeki yükselmesinin uygulamayı olumsuz etkileyeceğine” dönük görüşleri hatırlatması üzerine Şener, böyle birşeyin söz konusu olmadığını, tam aksine uygulamanın piyasaları olumlu etkilemesi ve faizler oranlarını düşürmesini beklendiğini bildirdi. Şener, şöyle dedi:

”Piyasalardaki durumun, yasayı olumsuz etkilemesi diye birşey sözkonusu olamaz. Çünkü mortgage yasası, çok büyük ve çok boyutlu bir yasadır. Bu, konut edindirme yasası ile finans piyasalarında önemli katkılar sağlayacaktır. Piyasaların derinleşmesi sağlanacaktır.

Verilecek kredilerle ilgili, ikincil piyasalarda yeni bir finansman biçimi öngörülmektedir. Aslında yeni bir finasman biçimi, verilen kredilerin finansmanını garanti altına alıyor.”

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız