Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok

Mortgage gelmeden önce son ataklarını sergileyenler kervanına Denizbank da katıldı. Denizbank konut kredisinde finansman oranını %100’e çıkarttığını açıkladı. Denizbank bununla yetinmedi.

Mortgage (Tutulu Satış) öncesi mevcut bankalar bir bir hünerlerini sergilemeye başladılar. Öyle ki hiç bilmediğimiz kabiliyetleri ortaya çıkmaya başladı. Yeter ki binde 20-30 civarında fazla faizle birkaçyüz kredi müşterisi toplanabilsin. Mortgage gelmeden önce son ataklarını sergileyenler kervanına Denizbank da katıldı. Denizbank konut kredisinde finansman oranını %100’e çıkarttığını açıkladı. Denizbank bununla yetinmedi.

Mortgage (Tutulu Satış) öncesi mevcut bankalar bir bir hünerlerini sergilemeye başladılar. Öyle ki hiç bilmediğimiz kabiliyetleri ortaya çıkmaya başladı. Yeter ki binde 20-30 civarında fazla faizle birkaçyüz kredi müşterisi toplanabilsin.

Denizbank finansman oranını ekspertiz değerinin %100’ü olarak belirlerken, bununla yetinmeyerek, diğer bankalardan düşük finansaman oranları (%70-75) ile kredi kullananların konut alırken ödedikleri peşinat için de kredi sağlıyor.

Bununla mevcut kredilerin takası yoluyla müşteri kazanımı veya hali hazırda kredi kullanan bir müşteriye 2. bir kredi yolu açmak planlanıyor. Bu her halukarda müşteri portföyünü biraz daha genişletebilmek, farklılık içerikli etkili reklam ve 3 ay sonrasına göre yıllık %4 civarında daha karlı bir kredi satışının bu günden gerçekleşmesi gibi ilk göze çarpan 3 konuda başarılı bir taktik olacağa benziyor.

Biz mortgage sistemini beklerken, bankalar ve finans kuruluşları karşımıza birer birer ticari zekaları ile çıkarak, mortgage öncesi pastadan bir pay fazla almak için uğraşmaya devam edecekler. Belki bizleri daha çok şaşırtacak sunumlarla huzurumuza çıkacaklar. Ancak karşımızda duran bir gerçek var ki, o da Tutulu Satış Sistemi’nden önce daha kârlı bir çözümün elimizde olmayacağı.

26.10.2005

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız