Paylaş
Türkiye'de İslâmî Mortgage

Türkiye’de İslâmî Mortgage gerçek olacak. Mortgage sektörünü büyütecek işbirliği – İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu, Türkiye Varlık Fonu ve Catalyst Group, Türkiye’deki mortgage sektörünü geliştirmek için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı. İSTANBUL (AA) – İslami Özel Sektör Kalkınma Kuruluşu (ICD), Türkiye Varlık Fonu (TVF) ve Catalyst Group, Türkiye’deki mortgage sektörünü geliştirmek için işbirliğine başladı.

TVF Türkiye’de İslâmî Mortgage Yolunu Açıyor

TVF’den yapılan açıklamaya göre TVF, ICD ve İslam Kalkınma Bankasını (IDB) özel sektör kolu Catalyst Grup, Türkiye’de mortgage sektörünün geliştirilmesi için Ortak Stratejik İşbirliği başlattı.

Bu işbirliği, ev sahibi olmayı kolaylaştıracak mortgage sistemi kapsamında Türkiye’de uygulanabilecek finansal modellerin belirlenmesine odaklanacak.

Açıklamada konuya ilişkin görüşlerine yer verilen ICD Üst Yöneticisi (CEO) Halid Al Aboodi, üye ülkelerin ekonomisine pozitif katkı sağlayacak mortgage sektörünün büyümesinin ICD için önemli bir hedef olduğunu belirterek, “Türkiye’deki mortgage sektörünün genişlemesi, ailelerin ev sahipliğini artırmakla beraber ekonomiye de sayısız olumlu fayda sağlayacaktır.” değerlendirmesinde bulundu.

Konut Sektörü Büyüyecek

TVF Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mehmet Bostan ise konut sektörünün Türkiye’nin gelecekteki on yılda farklı sektörlere yapmayı planladığı yatırımlarla birlikte doğrudan ve dolaylı olarak büyüyeceğini ifade etti.

Artan konut ihtiyacını karşılamak için mortgage ekosisteminin geliştirilmesi gerektiğinin altını çizen Bostan, “İşbirliğimiz, ortaklarımızın da desteğiyle mortgage sektörü için yeni ve özel modellerin tanımlanmasını amaçlıyor. TVF’nin en önemli hedeflerinden birisi, yaratacağı değer artışıyla birlikte sermaye piyasalarının çeşitliliği ve derinliğine katkı sağlamak. Sermaye piyasaları bu büyüyen ekosistem içinde genişlemesini sürdürecek.” görüşlerini paylaştı.

Catalyst Yönetim Kurulu Başkan Vekili Nazih Al Naser de şunları kaydetti:

Catalyst Group, Mortgage Finansmanında Uzman

“Bu işbirliğimiz kapsamında, ortaklarımızla birlikte Türkiye’ye İslami mortgage finansmanı konusundaki uzmanlığımızı sunacak olmaktan memnuniyet duyuyoruz. Türk konut sektörü, sürdürülebilir likidite ve büyüme için sermaye piyasalarına güvenmektedir. Mortgage sektörünün desteklenmesi, doğrudan Türkiye ekonomisinin genelinde önemli pozitif etkilerin ortaya çıkmasına neden olurken, likiditeyi de artıracaktır.”

İşbirliği kapsamında, TVF sponsor, ICD lider düzenleyici kuruluş, Catalyst ise teknik danışman olarak görev alacak. Başlangıç olarak, mortgage ekosistemlerinin küresel olarak karşılaştırmalı bir incelemesi ve mortgage sektörü için bir ana kalkınma planının geliştirilmesi hedefleniyor.

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız