Paylaş
AKEMEKLİLİKAk Emeklilik Genel Müdürü Meral Ak Egemen, hayat sigortasının mortgage’ın olmazsa olmaz parçası olduğunu belirterek, "Önümüzdeki yıl, bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığı yılı olacak" dedi.

Geçmişten farklı olarak, önümüzdeki dönemde hayat sigortasının da önemli bir ürün olarak konuşulacağını dile getiren Egemen, "Hele ki mortgage’ın çok konuşulacağı bir yıldan bahsediyorsak, mortgage’ın olmazsa olmaz parçası, hayat sigortası." diye konuştu. Hayat sigortalarının, dünyanın birçok ülkesinde bireysel emeklilikle birlikte anılan bir ürün olduğuna işaret eden Egemen, "Geçtiğimiz iki yıl bireysel emeklilik yılı ise önümüzdeki yıl bireysel emeklilik ve hayat sigortacılığı yılı olacak" değerlendirmesi yaptı.

Sosyal güvenlik sistemindeki sorunlar ve ihtiyaçlar göz önüne alındığında bireysel emekliliğin büyük önem kazandığını söyleyen Egemen, bu yıl için 900 milyon ile 1 milyar YTL arasında fon büyüklüğü, 800 bin katılımcı tahmininde bulunduklarını hatırlattı.

Bireysel emeklilik sistemine kurum katılımında sorunlar olduğunu vurgulayan Egemen, beklenen kanun ve yönetmelik değişikliklerinin gerçekleşmesi halinde önünüzdeki yıl bu alanda da hareketlenme olacağı umudunu dile getirdi. Egemen, şunları söyledi:
"Bunun önemli bir nedeni bu yıl sonunda devreye girecek olan yatırım ürünlerine uygulanacak yeni vergi sistemi. Bireysel emeklilik, bu vergi sisteminde istisna gibi görünüyor. Vergi istisnası şu anda herhangi bir yatırım aracında olmayan bir avantaj."

Ekonominin olumsuz günlerinde bile yabancı yorumcuların bireysel emeklilik sisteminin 10. yılında 15-20 milyar dolar arasında fon büyüklüğü öngörüsünde bulunduğunu ifade eden Egemen, "Ben bunun yakalanmasının hiç zor olmadığını düşünüyorum. Hatta bu rakamları geçebilir" dedi.

Bireysel emeklilik sisteminin sermaye piyasalarına, borçlanma enstrümanlarında vadenin uzamasına ve faizlerin düşmesine katkıda bulunacağını anlatan Egemen, "Kurumlar 10-15 yıl vadeli kâğıt çıkardıklarında, bunları alma konusunda en öndeki adaylardan biri olacağız" diye konuştu.
AA

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız