Paylaş
Konut Kredisi Ev Kredisi Resim Yok
ATO Başkanı Sinan AYGÜNKredi kartı facialarını af ile bir türlü önleyemeyen hükümete Takvim gazetesinin yaptığı öneri, büyük yankı uyandırdı. TAKVİM,  "Telefonlarımız susmuyor. Arayanlar arasında, kart mağduru milletvekilleri bile var" derken, öneriye ATO Başkanı Sinan AYGÜN’den de destek geldi. İngiltere’de uygulanan sistemde banka, kart borcunu kredi karşılığı transfer ettiğibankaya aylık %1 ila 2 oranında faiz ödüyor.


VEKİLLER OLUMLU BAKIYOR
TAKVİM’in yüz binlerce kredi kartı mağdurunu kabustan kurtaracak ‘Kart Morgıç’ önerisi, her kesimde büyük heyecan uyandırdı. Kredi kartı borcunu ödemekte zorlanan 200’e yakın milletvekilinin büyük bölümü, Tüketiciler Birliği ve ATO, önerimizi destekledi. Milletvekilleri, konuyu en kısa zamanda parti gruplarında görüşüp hükümete iletme sözü verdi.

BAKAN ŞENER’E SİZ DE ULAŞIN
ATO Başkanı Aygün, "Mevcut faizlerle vatandaşın borcunu ödemesi mümkün değil. Hemen düzenleme yapılmalı" diye konuştu. Gazetemizi telefon yağmuruna tutan vatandaşlar ise, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener’i yardıma çağırdı. Siz de Şener’e telefon ya da faksla ulaşın, ‘Kart Morgıç’ konusunda harekete geçmesini isteyin.
3 KAMU BANKASI BİRLİKTE ÇALIŞSIN 

Tüketiciler Birliği Başkanı Bülent Deniz : "3 kamu bankası hükümetin belirlediği düşük bir faiz oranından Emekli Sandığı mensubu memurlara verdiği gibi tüketici kredisi verebilir. Bu sayede kredi kartı borcu olanlar bu borçlarını düşük faizle tüketici kredileriyle kapatarak bu borçtan kurtulabilirler."

BİR AN ÖNCE ÜLKEMİZE GETİRİLSİN
Haberin yayınlanmasından sonra gazetemizin telefonlarını kilitleyen vatandaşlar, yetkililere seslenerek bir an önce bu uygulamanın Türkiye’ye getirilmesini istiyor. Bu arada gazetemizi arayanlar arasında Meclis’te kredi kartı mağduru olan 186 milletvekillerinin de olması dikkat çekti. Vekiller de, vatandaşlar gibi kredi kartı sorununa bir ön önce çare bulunması gerektiğini belirtiyor. Gazetemize teşekkür eden vekiller, söz konusu öneriyi Meclis’e taşıyacaklarını söylüyor.

TÜKETİCİLER BEKLİYOR
Gazetemizde yer alan haberi değerlendiren Tüketiciler Birliği Başkanı Avukat Bülent Deniz, sistemin tüketici yararına çok mantıklı olduğunu belirterek şunları söyledi: "Yakında mortgage yasası çıkacak. O zaman faizler iyice dip noktasına ulaşacak. Türkiye’de 1 milyona yakın kart mağduru insan var. Türkiye kartzedeler ülkesi oldu. Dolayısıyla bu soruna öyle ya da böyle bir çözüm bulunması şart. Takvim olarak önerdiğiniz çözüm sistemi çok güzel ve yerinde. Bu mortgage yasasına eklenecek bir maddeyle yasallaştırılabilir. Sizin bu kampanyanızı tüketici haklarını koruduğu ve savunduğu için destekliyorum."

KAYNAK – TAKVİM

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız