Paylaş

TOKİ Başbakanlık Toplukonut İdaresi BaşkanlığıBaşbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı 26 ilde toplam 261 arsayı güncellenmiş fiyatlar ve yenilenen şartlarıyla satışa çıkarıyor. 3.568 lira ile 43.142.000 lira arasında değişen tahmini bedellerle satışa çıkacak olan 261 arsa, noter huzurunda açık artırma yöntemiyle sahiplerini arayacak. TOKİ satışta yüzde 12 peşin ve 60 aya kadar vade uygulayabilecek.

İstanbul Tuzla, Yalova, Mersin Erdemli, Eskişehir, Tekirdağ Çorlu ve Antalya’da satışa sunulan arsalara yüzde 12 peşinat ve 60 aya kadar vade uygulanırken, diğer arsalarda ise cazip ödeme seçenekleri sunulacak. TOKİ yatırımcıların ödemede zorlanmamaları için, vadeli satışlarda banka faiz oranları yerine 6 aylık dönemler halinde ÜFE oranında vade farkı uygulayacak. Bütün arsa satışlarında KDV alınmayacak, muhammen peşin bedeli 15 bin liranın altında olan arsalar peşin olarak satılacak.

Yarın (26 Ekim 2010 Salı) Eskidji Müzayedecilik İstanbul merkez binasında yapılacak olan açık artırmaya katılmak isteyenler, TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binası ile Eskidji’nin İzmir Alsancak’taki Bölge Ortaklığından da teklif verebilecekler.

Satışa sunulan arsaların ne şekilde değerlendirilebileceği, TOKİ tarafından yapılan çalışmalarla bölgenin imar yapısı dikkate alınarak belirlendi. İhaleye katılan yatırımcılar, aldıkları arsayı imar durumuna göre, özel ilköğretim, özel orta öğretim, konut, ticaret tercihli konut, kentsel çalışma, park, rekreasyon, özel kreş, spor, kültürel, idari tesis, ağaçlandırılacak alan, alışveriş merkezi (AVM), toplu konut, özel sağlık, bölgesel ticaret, hal alanı ve kamyon garı olarak değerlendirebilecek.

Açık arttırma ile satışı yapılacak arsa sayıları ve bulundukları ille şu şekilde:

İLİ ARSA SAYISI
Ankara 100 Adet
Antalya 2 Adet
Balıkesir 4 Adet
Bursa 1 Adet
Diyarbakır 11 Adet
Düzce 1 Adet
Elazığ 13 Adet
Eskişehir 24 Adet
Gümüşhane 1 Adet
İstanbul 9 Adet
İzmir 23 Adet
Kahramanmaraş 2 Adet
Karaman 11 Adet
Kastamonu 1 Adet
Kırıkkale 3 Adet
Kocaeli 4 Adet
Malatya 1 Adet
Manisa 2 Adet
Mersin 1 Adet
Muğla 5 Adet
Niğde 1 Adet
Samsun 3 Adet
Şanlıurfa 1 Adet
Şırnak 1 Adet
Tekirdağ 4 Adet
Yalova 32 Adet

CEVAP VER

Yorumunuzu yazınız.
Lütfen buraya adınızı yazınız